Retrospectivă funtur.ro 2012

Posted on January 2, 2013

 

Despre ce am scris anul trecut? Care au fost locurile care m-au impresionat, cu cine m-am întâlnit, ce-am admirat, ce mi-a plăcut, ce-am mai auzit şi ce-am mai citit.  Am trecut deja în revistă lucrurile bune majore care mi s-au întâmplat în 2012 – e momentul să privesc anul care a trecut şi din perspectiva blogului – nu de alta dar să am la ce medita la începutul acestui an.

Am făcut exerciţii de tolaranţă o vreme – se pare c-au funcţionat, dar nu înseamnă că nu s-ar putea să recidivez într-un moment în care toleranţa mea va fi pusă la încercare. Eu sper că nu va fi nevoie.

Ca şi în 2011, am fost la multe din întâlnirile de poveşti cu Lumea Mare  – am mai şi ratat câteva pentru că eram pe alte ţărmuri, dar tare m-am bucurat de fiecare dintre cele la care am fost. Şi au fost şi câteva întâlniri combinate cu dans la Happy Feet Studio. Ce bine mi-a fost – dans, muzică şi poveşti toate la un loc!

Am scris despre Insula Paştelui pentru că mi se pare fascinantă, mi se pare că merită mai multă atenţie şi pentru că aş vreau să ajung acolo în viaţa asta.

Au fost articole despre obiceiuri, unele dintre cărţi pe care le-am citit,  despre spectacole, despre restaurante unde mi-a plăcut şi de cele cîteva care m-au dezamăgit.

Mexicul a fost un pic prezent pe blog pentru că e prezent în memoria mea ca unul dintre spaţiile pe care le-am simţit aproape şi de care m-am îndrăgostit iremediabil. Am scris doar despre obiceiuri maya dar anul ăsta mai am încă ceva poveşti de scos de prin sertare.

Am ai scris despre obiceiuri pascale din lume dar şi de de pe la noi. Am făcut câteva incursiuni prin România: pe la mănăstirea Dealu şi mănăstirea Viforâta de lângă Târgovişte,  Şi bineînţeles m-am plimbat prin oraşul meu care ar merita un pic mai multă atenţie – poate anul ăsta o să mă plimb mai mult prin Bucureşti. Am fost din nou la palatul Mogoşoaia pe care îl vizitez cu mare bucurie măcar o dată pe an – e un loc care-mi aminteşte de adolescenţă cţnd mergeam cu prietenii şi făceam baie în apa limpede (pe atunci) de unde admiram palatul care pe vremea aceea nu se putea vizita dara care avea un farmec misterios dintr-o altă lume.

Cursul de fotografie cu Dan Dinu, de la Padina, a cerut 3 episoade – fotografia, chiar la nivel de amator, aşa cum sunt eu, e o mare bucurie şi plăcere pentru care am făcut chiar şi sacrificii anul trecut. Şi la sfîrşitul anului am achiziţionat în sfârşit un DSRL – e cel mai copil Nikon din gama de DSRLuri dar e un pas înainte.

Despre Italia am scris destul chiar dacă nici acum n-am terminat toate amintirile – încă o sarcină pentru anul ăsta. Am scris despre Toscana Pisa, Barga şi Podul Diavolului, Lucca, despre Cinque Terre,  Napoli, despre coasta amalfiteană şi Anacapri

Peru, unul dintre visele împlinite anul trecut a fost foarte prezent în ultima parte a anului – poveşti despre Lima, despre mănăstirea Santa Catalina din Arequipa, despre Paracas.

Coasta bulgară a fost şi ea o mică călătorie plină de farmec pe un traseu pe care nu l-am făcut până acum, adică chiar pe coastă până la Kavarna. Şi despre Bulgaria mai am poveşti.

Ziua naţională a venit cu o declaraţie de iubire pt. ţara asta şi cu un top al primelor 10 locuri din ţară pe care le iubesc în mod special. N-a lipsit nici topul primelor 10 locuri preferate din lume.

În mod logic urmează planul pentru anul ăsta. Care se coace…..

» Filed Under Am mincat la, Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

Leave a Reply