2012 – călătorii şi poveşti – bile albe, mult mai multe decât negre

Posted on December 21, 2012

 

Ne apropiem de finalul anului şi ziua asta de iarnă e numa’ bună pentru a-mi lua un pahar de vin la îndemână şi a-mi face “socotelile” pentru anul aproape trecut. Nu e vorba de socotelile de la firmă nici de cele monetare ci de cele plăcute, legate de vise împlinite, aşteptări realizate ori ba, de scris, de întâlniri cu oamenii, adică de poveşti, ce mai!

M-am gândit să încep cu cele nerealizate ca să trec repede de asta şi să mă auto-încânt cu bilele albe.

“Rele”

1. Nu insist asupra bilelor mai negre decât catranul ale mediului politic românesc în care, vreau nu vreau, îmi duc viaţa, pentru simplul motiv că nu vreau să-mi stric sărbătorile.

2. Una dintre bilele negre pe care mi le însuşesc total e faptul că n-am reuşit să scriu pe blog mai des şi mai bine, aşa cum mi-aş fi dorit. Uneori realitatea materială mă ţine prizonieră în universul său prozaic – încerc însă să nu-mi fac o scuză din asta pt. că e o cursă în care pot cădea uşor.

 2 şi jumătate. Asta pentru că nu e chiar o bilă neagră ci doar aşa o nostalgie – n-am călătorit atât cât aş fi vrut.

Şi cam atât. Hai că nu e chiar rău!

Bune

1. Am intrat în F9 (Forţa Nouă), eu care sunt total apolitică. M-am gândit însă că poate ar trebui să fac şi eu ceva mai mult decât să mă plâng că din 90 încoace schimbăm la guvernare nişte şmecheri cu alţi şmecheri, asta ca să mă exprim elegant. Am început cu asta, nu pentru că e subiectul cel mai important, ci pentru că nu vreau să insist asupra lui.

Cel mai important pentru mine este că am ajuns în două locuri unde îmi doream demult să ajung.

2. Una dintre obsesiile mele din ultimii 4 ani se numeşte Machu Picchu. Anul ăsta am ajuns în Peru unde m-am bucurat nu numai de Machu Picchu dar şi de Lima, Cusco, Arequipa, Paracas şi canionul Colca. Am scris câte ceva, dar mai am încă multe cuvinte, poze şi sentimente de povestit despre o ţară în care îmi doresc să revin. Mai am multe de văzut acolo şi încă multe de revăzut.

 

 

 

 

Mă uit acum la pozele pe care nici acum după 2 luni n-am reuşit să le selectez pe toate şi-mi dau seama câte poveşti mai am de spus. Asta-i bine pentru că o să încep anul care vine cu amintiri colorate şi cu gura până la urechi!

3. Cel de-al doilea loc la care am visat de multe ori în viaţă, dar care a devenit brusc f. viu la începutul anului când am recitit Cartea de la San Michele (The Story of San Michele) a lui Axel Munthe, este Capri, mai precis Anacapri, şi mai precis Vila San Michele.

Şi despre Capri mai am o gramadă de povestit – o să-mi facă bine să trec cu ochii de la zăpada din jur la marea asta incredibilă.

Ei, dar n-am fost numai la Capri – am tras o tură prin Toscana, am urcat la Cinque Terre, am coborât la Napoli şi am mai dat o fugă şi la Roma.

 

Nici despre Roma n-am scris nimic deşi nu sunt la prima abatere pe acolo şi e un oraş care se află destul de sus în lista mea de preferinţe. Am treabă multă la anu’!

4. Am fost la un curs foto pe munte, adică în Bucegi, la Padina, cu Dan Dinu. Am învăţat câte ceva despre pozele de munte deşi compactul meu nu era cel mai performant aparat din lume. În plus a fost o mică vacanţă extrem de plăcută, într-o zonă pe care o iubesc şi cu un grup de oameni f. drăguţi.

 5. Un alt fel de călătorie, o călătorie interioară, o călătorie prin propria viaţă, o călătorie în lumea teatrului şi a dramaturgiei am început să fac din vară de când m-am înscris la Atelierul Scrie Despre Tine. Scriem, improvizăm, ne cunoaştem şi iar am noroc de un grup de oameni extrem de drăguţi. Scriu, scriu şi despre asta!

Acum chiar trebuie să plec că avem petrecerea de Crăciun chiar cu cei de la atelier. Fac şi poze, zău!  Cu noul meu aparat foto care ar putea fi bila albă nr.6 a acestui an. Şi cu asta gata, am plecat că mă aşteaptă oamenii ăia drăguţi de la Scrie Despre Tine!

Staţi că n-am terminat cu 2012 – mai am o tură. Fiţi pe fază!

» Filed Under Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

Leave a Reply