Spuneţi NU apelurilor false la 112

Posted on October 7, 2011

Cristian Manafu a avut o idee f. bună să promovăm pe bloguri campania “O viata poate depinde de tine”, realizată de Asociaţia React.

Campania a apărut în urma statisticilor care spun că din ianuarie până în august 2011, aproape trei sferturi din apelurile la 112 au fost false.

Un calcul simplu spune că operatorul care răspunde la astfel de apeluri pierde cel puţin jumătate din timp (asta dacă se prinde repede că apelul e fals), timp pe care l-ar putea folosi în situaţii de pericol real.

Cu alte cuvinte, 3 inconştienţi pot cauza, indirect, moartea unui om. Sună dur? Poate, dar e grav chiar dacă un apel fals poate întârzia o intervenţie care ar putea ajuta un om care suferă.

Să zicem că salvarea ajunge cu o întârziere de 10 minute la o persoană care şi-a fracturat un os – pentru acea persoană 10 minute de durere pot însemna o eternitate. Dacă cineva apropiat ţie ar suferi, n-ai dori să fie ajutat cât mai repede?

În ultimul an eu am chemat des salvarea pt. tatăl meu şi ştiu cât de mult a durat şi ce frustrant este să aştepţi un ajutor vital care nu vine suficient de rapid.

Aşa că hai să susţinem campania – cu cât mai mulţi cu atât mai bine.

» Filed Under Altele, De prin Romania

Comments

Leave a Reply