City-break Praga

Posted on August 31, 2010

Perfect-Tour are o oferta f. buna pentru un week-end prelungit la Praga (city-break).

Eu am fost prin ei la inceputul lunii iunie si totul a fost OK.

In primul rand pretul de 239 euro include zborul (si trebuie sa tineti cont de faptul ca nu gasesti zboruri low cost din Romania la Praga ceea ce inseamna ca numai zborul te costa in mod normal mai mult de 300 euro) si cazare cu mic dejun pe 3 nopti.

In plus, zborul de plecare e devreme dimineata si cel de intoarcere seara tarziu, ceea ce inseamna ca aveti 4 zile pline de vizitat Praga. Si merita!

Din cele trei hoteluri din oferta eu va sugerez City Club Hotel care e destul de central si arata  decent si curat.

Hotelul City Centre, desi f. central, arata cam basic si imi aminteste de unul dintre hotelurile pe care le-am vazut acolo si care avea mici probleme (ca de exemplu o geam la mansarda care nu se inchidea).

Hotelul Albion arata cel mai bine si are 4 stele dar e un pic mai departe de centru.

Acum, trebuie sa tineti cont de faptul ca centrul Pragai nu este prea mare si ca metroul va duce f. rapid unde doriti.

Partea centrala a orasului, care inclus pe lista UNESCO, se intinde pe ambele parti ale raului Valtava si este impartit in cateva zone de interes: Staro Mesto (orasul vechi) si Nove Mesto (orasul nou) pe partea de est a Valtavei si Palatul (Prazsky Hrad) si cartierul mic (Mala Strana) in partea de est a Valtavei.

Un numar mare de poduri traverseaza raul lat iar relieful neregulat al orasului cu multe zone ridicate permite vizitatorului sa vada orasul de sus din multe puncte de panorama. Cred ca putine orase in Europa au atatea pozitii de belvedere.

Podul Carol (Karluv Most), un pod plin de statui si vanzatori de suveniruri este deosebit de cautat datorita frumusetii sale si a Turnului Podului care strajuieste capatul dinspre orasul vechi si de unde poti avea una dintre imaginile cele mai spectaculoase de sus asupra orasului.

N-o sa insist asupra punctelor de interes pentru ca sunt prea multe. Dar, dupa mine, locul cel mai spectaculos este complexul Palatului (Prazsky Hrad) (cu spectaculoasa catedrala medievala Sf. Vitus) in care poti petrece o zi intreaga.

Nu ratati:

  • Turnul Pulberariei (Prasna Brana) din orasul vechi

  • Piata orasului vechi cu primaria

 

  • Castelul Vysehrad

Si, uimitor pentru o capitala europeana atat de vizitata, Praga este un oras curat.

In plus distantele in centru sunt mici si se pot face usor cu picioarul iar cu metroul e si mai rapid.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Europa, transport

Comments

One Response to “City-break Praga”

  1. Top 10 destinaţii de călătorie de la Funtur : Experiente Turistice on November 20th, 2012 10:19 am

    […] 10. Praga – un oraş pe care l-am văzut şi pentru că tatăl meu m-a bătut îngrozitor de mult la cap, el fiind într-o totală admiraţie a acestui oraş unde fusese de 2 ori. Şi  recunosc că i-am dat dreptate – un oraş încărcat de istorie, unul dintre cele mai frumoase oraşe medievale din Europa. Nu sunt deloc originală spunând că cel mai mult mi-a plăcut Prazsky Hrad (complexul palatului). Ce mi-a mai plăcut f. tare a fost şi încântătoarea plimbare seara pe Valtava cu Jazz boat. […]

Leave a Reply