Poveşti din Lumea Mare la aniversarea a doi ani

Posted on September 26, 2011

O să mărturisesc acum că, deşi îmi plac mai multe bloguri de turism, Lumea Mare e preferatul meu din mai multe motive pe care n-o să m-apuc să le înşir aici. Cert e că echipa mi-a plăcut de la prima întâlnire cu Poveşti din Lumea Mare, am rămas un fan fidel şi sper că ne vom mai întâlni de multe ori de aici încolo.

La întâlnirea de aniversare a 2 ani a Lumii Mari (la mulţi ani încă o dată şi la multe călătorii şi vise!) am avut plăcerea să povestesc ş eu câte ceva şi, nu ştiu cum le-a fost celorlalţi, dar eu m-am simţit f. bine.

Un invitat oarecum surpriză a fost Chinezu zis şi Cristi (blogul său nefiind unul de călătorii) ne-a amintit că viaţa noastră e o călătorie, o călătorie pe care o facem alături de fiecare dintre oamenii pe care îi cunoaştem. Cu fiecare imagine a celor dragi lui, ne-a amintit că există mulţi oameni frumoşi care merită cunoscuţi şi iubiţi, alături de care călătoria vieţii poate fi una adevărată.

Volubil, amuzant, emoţionant şi convingător. Mesajul? Să nu ne grăbim să judecăm oamenii după aparenţe sau să etichetăm un om înainte de a sta de vorbă cu el. O lecţie pe care o ştim mulţi dintre noi dar ne e greu s-o aplicăm. Şi asta e valabil şi la călătoriile noastre prin ţară sau prin lume. Câţi dintre noi n-am fost tentaţi să dăm sentinţe la adresa unui popor sau unor persoane doar în urma unui singur fapt sau detaliu? Bună lecţie ne-a amintit Cristi!

Bogdan şi Adrian au vorbit împreună sau separat, printre imaginile aventurii lor cu pluta pe Mureş, o aventură adevărată care a sudat o prietenie adevărată între patru tineri care s-au distrat împreună, au împărţit un spaţiu minuscul timp de 10 zile, care au trecut prin pericole ca-n orice aventură adevărată şi care au ieşit din această poveste mai uniţi, mai curajoşi şi mai puternici. Şi sigur mândri de povestea lor şi mai ales de prietenia lor.

A, şi Bogdan pleacă mâine seara la Oktoberfest la Munich. Nu că asta ar fi o veste extraordinară. Extraordinar e cum vrea el să ajungă acolo. Cu  AUTOSTOPUL! Baftă!

 

Oana ne-a vorbit despre o pasiune speciala, ca toate pasiunile de altfel: speologia. Mie-mi cam plac peşterile şi am fost în câteva din ţară dar nu ca speolog desigur ci ca amator sau turist.

Asta ca să mă laud şi eu puţin

Oana ne-a vorbit despre echipa de speologi cu care, cu perseverenţă, an de an, sapă şi cartează şi cercetează o zonă karastică din Grecia. O echipă mare din mai multe ţări care demonstrează că oameni diferiţi pot fi puternic uniţi de o pasiune comună.

Ne-a povestit şi despre încercările ei de scufundări în peşteri (cave diving) şi concluzia a fost aceeaşi – toate aventurile astea se fac în echipă, se fac cu prieteni.

Poveştile mele n-au fost aşa de emoţionante – au fost doar câteva amintiri amuzante despre micile incidente create de diferenţe de cultură. Prietena mea Roxana

mi-a făcut o surpriză şi m-a filmat (asta ca să ştiu şi eu ce prostii am zis).

 

Şi Lumea Mare mi-a făcut o surpriză şi a găsit o versiune mai bună a unei părţi din filmul Astfel, muzica Vasile Şirli, realizare Constantin Chelba pe care l-am pus şi eu la poveşti, pentru că am fost norocoasă să am o studenţie minunată în grupul Song condus de Oanţă.

O ală poveste a unei călătorii excepţionale alături de o echipă, de prieteni.

 Ieri a fost o întâlnire aniversară încântătoare, cu emoţii şi zâmbete, cu un pahar de vin bun şi o mică gustare căci Lumea Mare ne-a răsfăţat, ca de obicei. Şi noi n-am zis nu.

Abia aştept următoarea întâlnire!

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, Fun Turism

Comments

2 Responses to “Poveşti din Lumea Mare la aniversarea a doi ani”

  1. LumeaMare on September 26th, 2011 9:23 pm

    Multumim mult de tot!

  2. Ina on September 27th, 2011 9:39 am

    Eu una m-am bucurat ca ne-am revazut, si desi stiam povestea cu “poporul migrator”, cred ca intr-adevar ilustreaza cat te lovesc diferentele culturale cand calatoresti si iesi din zona ta “de comfort”.
    Imi place ca desi apar oameni noi la fiecare editie de povesti, exista deja format un nucleu de “de-ai casei”.
    Si sper sa re-editam curand povestile in deplasare, ca tot nucleul asta va participa…

Leave a Reply