Un motiv în plus să mergi la Buşteni

Posted on September 21, 2011

Zic un motiv în plus pentru că cei care iubesc muntele au suficiente motive să ajungă la Buşteni de unde pot face o mulţime de trasee în Bucegi.

Duminica trecută eu am fost însă într-o tură rapidă la Buşteni cu un scop foarte precis – să văd Castelul Cantacuzino. Şi a meritat!

 

Fotografia de ieri era din curtea castelului cu una dintre fântânile privind spre Bucegi.

Construit in 1911 de “Nababu”, adică prinţul Gheorghe Cantacuzino,

 

castelul în stil neobrâncovenesc se ridică pe coasta din cartierul Zamora al Buşteniului având o perspectiv extraordinară asupra Bucegilor.

 

Folosit o lungă vreme ca sanatoriu pentru Ministerul de Interne, castelul a fost cumpărat de un grup de întreprinzători în 2008 şi introdus în circuitul turistic, din fericire. E un mare câştig pentru noi chiar dacă actualii proprietari n-au terminat încă de refăcut tot. Ceea ce au făcut până acum e remarcabil.

 

Tavanele cu plafoane casetate, cu grinzi aparente, stucatură policroma şi picturi,  balustrade sculptate şi pardoseli din dale de gresie şi parchete cu intarsii, sobele cu mozaic dau un aer foarte romantic castelului.

Sala de receptii e o bijuterie cu blazoanele familiei Cantacuzino şi a familiilor inrudite  pe unul dintre pereţi şi membrii ai familiei pictaţi pe celălalt perete.

Pe terasa din faţa castelului Cantacuzino este o cafenea unde puteţi bea ceva admirând castelul cu arcadele sale elegante şi munţii Bucegi pe care eu n-am reuşit să-i fotografiez foarte bine pentru că era un pic de pâclă pe munţi.

Chiar şi aşa se vedea extraordinar.

Programul de vizitare şi preţurile le puteţi vedea mai jos.

Cum ajungeţi la castel? Simplu. Venind din Bucureşti, în dreptul primăriei din Buşteni se face o stradă la dreapta unde este şi un indicator. După ce treceţi o cale ferată, la bifurcaţia drumului faceţi dreapta şi drumul vă duce la castel.

Vremea e foarte frumoasă. Faceţi o plimbare până acolo?

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania

Comments

3 Responses to “Un motiv în plus să mergi la Buşteni”

  1. berberu on September 22nd, 2011 12:10 pm

    Ai vazut numai lucruri frumoase.
    Ma indoiesc ca nu ai remarcat defrisarile de paduri sau abandonarea Parcului Natural Bucegi de catre autoritati.

  2. anca on September 22nd, 2011 1:36 pm

    Am vazut lucruri frumoase la Castel. Sigur ca sunt o gramada de lucruri negative si la Busteni asa cum putem spune si despre toata Romania. Nu cred insa ca e o solutie sa scriu numai articole negative sau critice (cum am cam facut in ultima vreme). Eu una supravietuiesc incercand sa gasesc un echilibru intre lucrurile care ma revolta in Romania si lucrurile frumoase de care as vrea sa ma pot bucura. Si Castelul Cantacuzino este unul dintre acele lcruri bune.

  3. Dragostea mea pentru România în 10 amintiri subiective : Experiente Turistice on December 1st, 2012 11:02 am

    […] Castelul Cantacuzino de la Buşteni – ştiu că nu e nici cel mai mare, nici cel mai bogat palat din România, e […]

Leave a Reply