Foto mini-poveste – la Cinque Terre să nu mergi fără costum de baie

Posted on June 7, 2013

 

Dacă tot faci baie în ocean sau la mediterană, sau la orice mare care e mai sărată decât a noastră, unde trebuie obligatoriu să foloseşti ochelari ca să nu te doară ochii să mori, măcar să faci baie într-o mare spectaculoasă. La Viareggio în apropiere de Pisa, marea m-a lăsat total rece, dar nu datorită temperaturii ci a banalului. O baie aproximativă într-o apă cam tulbure şi cam murdară. Eu fiind cam raţă bălăcitoare, am ieşit total nemulţumită. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat la Cinque Terre.

Am coborât prin oraşul colorat (căruia nu-i lipsesc desigur rufele de la geamuri)

DSCN3805

pînă la mare unde am rămas cu gura căscată de frumuseţea apei perfect limpezi cu nuanţe de turquoise, verde şi albastru, cu stânci numai bune de sărit şi…

In ciuda mea

în secunda 10 (că uimire a durat mai mult de o simplă clipă) mă izbeşte în creier un gând care dacă m-ar fi izbit la plecarea din Lucca ar fi putut fi catalogat ca unul genial. Acum era doar unul şocant, frustrant şi dătător de şuturi într-un loc care le-ar fi meritat pe deplin. COSTUMUL DE BAIE! Uitasem costumul de baie. Şi mă uitam cu jind şi extrem de multă invidie la cei care se întindeau pe pietrele din apă şi care se bălăceau pe acolo. După ce am cântărit o vreme ideea de a-mi cumpăra un costum, am ajuns la concluzia că e prea mare balamucul şi pierderea de timp şi mi-am extirpat o parte din creier, adică partea aia care saliva pe lîngă apă şi scâncea ca proasta şi, o zi întreagă, m-am plimbat prin trei dintre cele cinci orăşele făcându-mă că nu ştiu să înot şi zicându-mi că am venit să văd şi să fac poze, nu să mă bălăcesc. Ba mai mult, m-am îmbufnat groaznic pe nepoata mea care a ţinut morţiş să meargă să-şi bage picioarele în apă. Eu n-am avut această forţă.

 

» Filed Under Am vazut, De prin Europa, Insemnari din calatorii

Comments

Leave a Reply