Mini-foto poveste – ce faci dacă plouă la Machu Picchu?

Posted on March 31, 2013

 

Machu Picchu clasic

Se pare că e extrem de greu să prinzi o zi senină la Machu Picchu. Şi zău dacă ar fi la fel de interesant ca ceaţa misterioasă pe care o găseşti acolo dimineaţa la prima oră şi care se ridică încet, încet ca să dezvăluie gradat, pudic şi incitant în acelaşi timp, promisiunile pe care le ascunde oraşul incaş. Mă învîrt de mult în jurul subiectului din varii motive şi ştiu că o să vină şi momentul în care o să am vâna necesară să atac povestea mea despre unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume.

Povestea din fotografia de mai jos e povestea ploii care ne-a prins în urcare pe Waynapicchu (muntele acela din fundal care se vede în toate fotografiile clasice ca cea de mai sus) şi care a durat fix cât să ajungem noi în vârf şi să nu vedem mai nimic de acolo.

Wayna picchu

La Machu Picchu toată lumea are o pelerină de ploaie tocmai pentru că probabilitatea să ai parte de ceva stropeală este extrem de mare. Dar umbrela pe care am văzut-o în vreme ce coboram mai mult în patru labe de pe partea superioară a muntelui, a fost o surpriză. Prima reacţie a fost ca aceea pe care o am când văd don’şoare cu toc pe munte. Pe urmă însă, m-am chinuit să scot aparatul de sub pelerină străduindu-mă să nu alunec şi grăbindu-mă în acelaşi timp să nu ţin oamenii spînzuraţi pe pietre în urma mea şi să nu scap imaginea umbrelei roşii ce părea din altă lume.

Zău că am de gând să scriu despre Machu Picchu dar încă nu s-a adunat tot curajul. Vine, vine….

» Filed Under Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

2 Responses to “Mini-foto poveste – ce faci dacă plouă la Machu Picchu?”

  1. Ana Maria on March 31st, 2013 3:51 pm

    E un loc fantastic in care sper si eu sa ajung, unul dintre putinele non europene :). Cunosc sentimentul cu ploaia, mie mi se intampla cand ma dac in Dolomiti :(…nu mereu dar destul cat sa ma enerveze :))

  2. anca on March 31st, 2013 5:28 pm

    Ceata are clar farmecul ei acolo dar ecunosc ca m-as fi lipsit cu draga inima de ploaie mai ales ca nu puteam fotografia ca lumea. 🙂

Leave a Reply