Foto mini-poveste – Inima Reginei Maria

Posted on March 5, 2013

 

Poate că unii dintre voi ştiţi, eu mărturisesc că până anul trecut nu ştiam unde se află inima Reginei Maria.

În 1940, când Cadrilaterul a fost cedat Bulgariei, inima Reginei Maria, care era la castelul de la Balcic, în Capela Stella Maris, a fost adusă în ţară şi mutată la Bran. Dacă mergeţi pe drum, pe lângă castelul Bran înspre Moeciu, în partea dreaptă se află un teren plat, mai jos de nivelul şoselei. Acolo se află o capelă săpată în stâncă cu un grilaj de fier lângă care străjuieşte o cruce de piatră şi la care poţi urca pe nişte simple trepte. Mai tărziu, a fost construită şi capela “Inima reginei Maria”, după imaginea celei de la Balcic.

 

Inima Reginei Maria

După nenumărate peripeţii inma reginei a ajuns în sfârşit în capela constrută anume.

Ce vedeţi în fotografie este capela din stâncă unde a fost depozitată inima prima dată după aducerea de la Balcic. E păcat că locul nu pare nici promovat, nici marcat, nici prea bine îngrijit. Eu am ajuns întâmplător primbându-mă cu Fix şi căutând un loc unde să poate alerga şi el liber. Mai erau pe acolo o platformă acoperită şi câteva spaţii din lemn cu acoperiş unde probabil se ţin spectacole şi diverse evenimente, dar în luna septembrie totul părea abandonat şi nu extraordinar de curat. S-ar putea să mă înşel eu şi să fie perioade în care acolo se întâmplă lucruri. Oricum cred că locul merită mai mult, mai ales că e chiar în spatele castelului.

Dacă voi ştiţi mai multe, ziceţi-mi şi mie.

» Filed Under Altele

Comments

2 Responses to “Foto mini-poveste – Inima Reginei Maria”

  1. Marian on March 8th, 2013 2:23 am

    Capela este mai mult decat interesanta, arata de parca ar fi inauntru ceva ce nu ar trebui sa iasa, insa probabil ca imaginatia mea iar o i-a inainte, sper sa nu para exagerat, mersi frumos.

  2. anca on March 8th, 2013 7:19 pm

    Dac te referi la capela mica din poza, ai dreptate, e un spatiu mic sapat in piatra. Exista si o capela in apropiere care e ca cea din Balcic.

Leave a Reply