La poveşti romantice cu Bogdan Teodorescu în Lumea Mare

Posted on February 20, 2012

O ediţie de februarie a poveştilor cu Lumea Mare nu putea să rateze destinaţiile romantice. Şi ediţia de sâmbătă de la Ceainăria Green Tea a fost o ediţie specială – acu’, toate ediţiile Lumii Mari sunt speciale, dar asta a fost special de specială pentru că invitatul a fost Bogdan Teodorescu.

Şi ca la orice concert mare, trebuia şi o deschidere aşa de încălzire. Roxan Farca ne-a plimbat un pic prin câteva locuri dragi ei pe care multe le-a văzut romantic din şeaua motocicletei. Şi ne-a plimbat frumos făcându-ne să visăm la multe imagini pe care le văzusem sau nu.

 

Eu am vorbit despre Uxmal despre care am scris destul de mult pe blog şi despre care ştiţi deja că-l consider unul dintre locurile cele mai romantice din lume şi nu m-am putut stăpâni să vorbesc şi despre digul copilăriei mele de la plaja Modern.

Bogdan Hrib a făcut încălzirea cu zâmbete trecând într-un registru mai vesel.

Iar Bogdan Teodorescu ne-a câştigat definitiv cu umorul, varietatea şi rafinamentul poveştilor sale din atâtea locuri din lume trecând cu vervă de la un loc la altul cu o bucurie şi o pasiune absolut încântătoare. Poveştile unui călător care pleacă la drum cu bucurie, pregătit să trăiască din plin fiecare zi, fiecare oraş, un fel de mâncare sau un vin bun, o întâlnire întâmplătoare, un concert de zgomote în junglă sau o lumină.

Am recunoscut câteva din drumurile despre care a povestit în prima sa carte de călătorii “54+1/24” d care am scris deja pentru că mi-a încântat multe dimineţi.

Şi, norocul meu, am câştigat şi cea de-a doua carte a sa de călătorii “Călător prin lumea mare” pe care abia aştept s-o citesc!

Şi ca să fie totul perfect, am băut un pahar bun de vin şi Alex Farca ne-a făcut nişte plăcinte …. ah, doamne! M-a luat foamea numai la gândul lor. Şi ne-a pus şi răvaşe romantice.

 

Ce înseamnă un loc romantic? Nu e neapărat locul acela exotic din pliantele de turism cu căsuţe pe apă şi imaginea unei perechi într-un asfinţit pe mare. E locul în care te bucuri, locul care îţi dă starea aceea de graţie care ne face mai buni şi mai senini. Poate fi orice loc din lume care rezonează cu divinitatea din noi.

 

 

P.S. Lucrul absolut remarcabil e că mi-am dat seama că tot timpul cât am scris articolul ăsta (şi încă şi acum) am avut permanent un zâmbet încântat şi mulţumit de stare de bine 🙂

» Filed Under Altele, Am aflat, Am mincat la, De prin Romania

Comments

5 Responses to “La poveşti romantice cu Bogdan Teodorescu în Lumea Mare”

 1. Roxana Farca on February 20th, 2012 10:04 pm

  Ah, mi-ai luat-o inainte 🙂
  Dar ma bucur ca ai zambit, asta e cel mai important!

 2. Alina on February 20th, 2012 10:12 pm

  Uite-i pe Ghiocei, asta-mi vine mie sa spun acum. ce frumos ai scris, Anca!

 3. ina on February 20th, 2012 10:31 pm

  Nu pot sa cred!!!! N-ai zis de prajiturica Petrei?!?!?! pfuaaa…

 4. anca on February 24th, 2012 8:58 am

  Asta cu prajiturica am ratat-o. Cenusa in cap!!!!! Data viitoare nu se va mai intampla. Cross my heart!

 5. anca on February 24th, 2012 9:02 am

  Multumesc Alina, chair a fost frumos!

Leave a Reply