Anul nou in Ciudad de Mexico

Posted on January 24, 2011

Vizita noastra la muzeul de antropologie din Ciudad de Mexico a durat vreo 4 ore si ar fi putut dura inca o data pe atat la cate erau de vazut numai ca era 31 decembrie si trebuia sa ne si odihnim putin si sa ne pregatim de anul nou.

Karla si Fernando (sotul ei) rezervasera pentru noi o masa la clubul de dans Meneo, un club forate cunoscut la ei, aflat pe Nueva York 315 colt cu Insurgentes Sur (zona Colonia Nápoles). Clubul are doua ringuri de dans si se danseaza pe muzica latino live sau muzica disco.  Daca-mi amintesc bine, seara de anul nou a costat cam 25 de dolari de persoana pentru intrare, doua feluri de mancare, un desert si doua bauturi.

Dupa ce intai am facut poze cu familia lui Alejandro ca sa vada lumea cat eram de gatiti,

am plecat pe la 9 si jum pentru ca trebuia sa fim la club cel tarziu la 10 si jum. De ce? Intai pentru ca a trebuit sa stam la coada vreo 15 min., timp in care Alejandro a avut suficient timp sa ne puna in garda ca avem si program artistic care include si….o ora cu un comic mexican. Jale mare! Eu ma gandeam deja cat de enervata voi fi cand o sa trebuiasca sa indur niste glume idioate si pe de-asupra si in spaniola! Aveam dubii mari ca spaniola mea sau a Ioanei era suficient de buna pentru asa ceva. Despre Tudor, ce sa vorbim, ca el nu vorbea spaniola de loc.

E adevarat ca noi n-am inteles decat jumatate din ce-a zis omul ala timp de o ora dar, absolut uimitor, am ras aproape tot timpul si nu cu jumatate de gura. Iar mexicanii erau intr-un hohot si-o hahaiala de se cutremurau mesele. Tudor saracu’ ne mai intreba disperat din cand in cand: “Ce-a zis? Ce zice?” N-am inteles glumele politice sau foarte locale; am inteles insa multe din glumele legate de legaturile sociale, casatorie si perechi. In plus, tipul era si un mim f. bun ceea ce a ajutat mult. Asa ca ora aia a fost chiar amuzanta.

Si in plus am dansat pana la 5 dimineata – toata lumea dansa acolo; mai tineri, mai in varsta, salsa, merengue si disco, cu muzica live sau inregistrari. Evident ca noi fiind cu Tudor ne-am dat un pic in spectacol ca de, ce profesor de dans nu arat un pic ce stie el, nu? A fost singura data cand m-am simtit bine intr-un loc public in ajun de an nou.

Evident ca ziua de 1 ianuarie a fost una cu mult somn si cu o mica plimbare prin cartierul Chimalistac unde sta Karla, un cartier plin de istorie si o mica oaza de verdeata si de liniste in mijlocul unui oras extrem de mare si de agitat.

Ne luam la revedere de la case, de la statui, de la veverite si flori,

si de la fantana asta frumoasa,

care avea si o poveste  pe care am descifrat-o incet, incet.

Placuta e o mica istorie a locului care incepe cam asa:

Fantana din Livada

Apa, pamantul si lava formeaza si

inconjoara aceste pamanturi care prin

opera umana s-au transformat in

gradini, legume si arta arhitectonica.

Pe la 6 seara ne-am dus cu Karla si familia ei intr-un restaurant Samborn din zona San Angel (Av.Insurgentes colt cu Av de la Paz.). O masa de la revedere mai placuta nici ca se putea, intr-un loc aerisit si elegant unde chelnarii erau imbracati in costume populare si unde am si mancat fenomenal.

Ultima seara – a doua zi dimineata urma sa lasam in urma Ciudad de Mexico.

Va urma

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, Fun Turism, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

One Response to “Anul nou in Ciudad de Mexico”

  1. Crăciun – after party şi nostalgii călătoare : Experiente Turistice on December 28th, 2012 11:41 am

    […] în studenţie, cu un grup de prieteni, una la Braşov, acum vreo 8 ani cu gaşca şi una în Ciudad de Mexico tot cu prieteni evident. Poate de asta mă apucă şi nostalgia în perioada asta şi mă duce […]

Leave a Reply