Levico Italia – piata de Craciun perfecta

Posted on November 17, 2010

In drumul nostru prin pietele de Craciun italiene, dupa o zi plina la Trento, ar trebui sa ne relaxam un pic in ziua urmatoare asa ca putem face o plimbare pana la Levico Terme care este o statiune (Terme inseamna Bai) unde putem sa dedicam intreaga zi pietei de Craciun.

Pentru a ajunge la Levico, o luam din nou spre Trento pe A22. In Trento mergem in directia Centru/A22/SS12/SS47/SS12 apoi pe SS47 catre PADOVA- BOLZANO. La 20 km deTrento pe SS47 este iesirea spre Levico Terme.

Piata de Craciun din Levico va fi deschisa din 20 noiembrie pana pe 6 ianuarie in parcul Habsburgs unde, vor fi produse de artizanat, decoratiuni si bineinteles, o multime de bunatati cum ar fi gustosii carnati  Luganega si Mortandela sau sunca afumata de mistret.  

Ne putem plimba cu trasura sau putem merge la zoo iar copiii (daca ii avem) se pot plimba cu trenuletul.

Pe toata perioada pietei de Craciun se vor desfasura diverse evenimente:

  • Festivalul Polentei (versiunea italiana a mamaligii) pe 28 noiembrie si 8 Decembrie, de la 4 pm
  • Festival Branzei pe 5 si12 decembrie de la 4 pm
  • Focuri de artificii pe 27 noiembrie, 4 si 11 decembrie de la 9.30 pm
  • Coruri pe strazile din centrul orasului in fiecare sambata incepand cu 20 noiembrie pana pe 1 ianuarie, de la 5 pm
  • Expozitii de iesle, peste 100
  • Formatie de Craciun in fiecare week-end in parc si pe strazile din centru
  • Cioplitori in lemn pe strazile din centru din 4 pana pe 11 decembrie
  • Cursa traditionala Strozegada di Santa Lucia (in care copiii alearga pe starzi tragand dupa ei cutii de tabla si lanseaza baloane colorate catre cer cu scrisori catre Mos Craciun si cursa lui Mos Craciun pe 19 decembrie.

Daca mergeti acolo pana dupa anul nou,  pe 6 ianuarie, de la 3 pm, prindeti Ziua Befana care e o varianta la Sf. Lucia si la Sf. Nicolae.  Povestea spune ca in noaptea de 5 ianuarie o vrajitoare numita La Befana ajunge pe matura sa si umple ciorapii cu jucarii si dulciuri pentru copiii buni si bucati de carbune pentru cei rai.

Pomul de Craciun este desfacut pe 6 ianuarie in ziua Epifaniei care e considerata ultima zi a sarbatorilor de Craciun. ” L’Epifania che ogni festa si porta via” se spune in Italia ceea ce inseamna ca “Epifania alunga toate festivitatile”.

Cu alte cuvinte, in Levico vom avea parte de o multime de activitati care cel putin mie imi sugereaza o atmosfera perfecta de Craciun cu toate ingredientele necesare.

» Filed Under Altele, De prin Europa, Prin lume

Comments

Leave a Reply