Piete de Craciun italiene – Trento

Posted on November 15, 2010

Ultima data in drumul meu spre pietele de Craciun din zona lacului Garda din Italia m-am oprit la Rovereto unde am zis ca-mi stabilesc resedinta temporara.

O zi merita sigur dedicata orasului Trento care se afla la 27 km de Rovereto si unde se ajunge f. usor pe autostrada A22 (E45) spre nord.

Piata de Craciun din Trento, va fi deschisa intre 20 Noiembrie si 23 Decembrie in Piazza Fiera inconjurata de ziduri medievale.

Sculpturi, artizanat, obiecte de lut, decoratiuni si foarte multe specialitati locale de mancare si bautura ne asteapta acolo in fiecare zi  intre 10:00h si 19:00h.

Trento este un oras alpin construit pe o asezare romana. Teatrul Roman (Teatro Romano) situat intr-ul loc de panorama deasupra raului Adige merita vizitat. Acolo se afla si muzeul arheologic.    

Pe Via Belenzani (strada principala) putei admira frumoasa cladire a primariei construita in sec.16 si palatul Geremia palace care are o splendida fatada cu fresca.

Catedrala Sf. Vigilius (Duomo), o catedrala romano-gotica, este considerata una dintre cele mai frumoase catedrale din Italia iar in Piata Domului este o fantana baroca Fantana lui Neptun (Fontana di Nettuno). 

Ar mai fi de vazut Patatul Pretorio cu Turnul (Torre Civico) din sec.13, care se afla aproape de Dom si care are o frumoasa colectie de picturi baroce cu scene religioase.

Nu trebuie sa ratati Castelul Buonconsiglio cu muzeul sau si cu Turnul Acvilei (Torre dell’Aquila) care are niste fresce gotice remarcabile reprezentand lunile anului. 

Desi Trento este un oras mic, dupa cum vedeti sunt multe lucruri de vazut si poti sta o zi intreaga acolo.

In general in vacanta, incerc sa nu fac excese prea mari; prefer sa stau mai multe zile si sa vad mai multe lucruri decat sa mananc in locuri foarte scumpe si sa stau in hoteluri luxoase. Dar, macar o data intr-o calatorie e bine sa te rasfeti un pic. Asa ca m-am gandit ca o cina la Osteria Le Due Spade din Trento ar fi o idee foarte buna. Restaurantul e cam scump dar are niste comentarii excelente.

Daca nu sunteti cu masina si calatoriti cu trenul, o solutie buna pentru Italia este  Eurail care va costa 221 euro pentru orice calatorie cu trenul pe o perioada de 10 zile (biletul se poate cumpara pe net si e valabil 2 luni). Eu cred in continare ca e mai convenabil cu masina si evidend si mai comod. Dar stiu ca exista persoane carora le place calatoriile cu trenul.

Data viitoare o sa mergem probabil in Levico. Dar pana atunci sa ne bucuram de toaman frumoasa de la noi.

» Filed Under Altele, De prin Europa, Prin lume

Comments

Leave a Reply