Casa de los Azulejos – Mic dejun in vacanta

Posted on August 22, 2010

Citeam un articol pe Lonely planet despre micul dejun la Italieni si mi-am amintit de experientele mele din Italia legate de micul dejun.

Poate pentru unii nu este un element deosebit de important dar eu fac parte dintre cei carora le place un mic dejun bun in vacanta. Cand aleg un hotel, tin intotdeauna cont de acest aspect. Citesc atent comentariile legate in special de curatenie si mic dejun.

In Italia din pacate nu pot spune ca micul dejun a excelat, ba chiar as zice ca a fost cam subtirel (ca si in Franta).

F. bun mic dejun am avut in Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Bulgaria, Turcia.

Insa cel mai minunat mic dejun pentru mine a fost in Mexic. Recunosc, Mexicul a fost un rai din multe puncte de vedere (despre asta voi mai scrie) dar si din punct de vedere al meselor.

Sigur, nu toata lumea agreaza mancarea picanta ca mine si mai ales genul de combinatii de tip tortillas sau tapas. Chiar si pentru cei care nu mananca genul acesta de mancare, micul dejun a fost peste tot (in Ciudad de Mexico sau in Yucatan – Palenque, Merida, Campeche) absolut minunat! De la mancare consistenta la diverse tipuri de patiserie extrem de variata si care se topea in gura, cu micul dejun mexican incepeai ziua cum nu se poate mai bine. 

In Ciudad de Mexico, exista un restaurantul in Casa de los Azulejos (casa placilor de faianta) in centrul istoric, unde patiseria era atat de buna incat a trebuit sa ne dam peste mana ca sa nu mancam mult peste capacitatea stomacurilor noastre.

Interior

si exterior

Mi s-a facut dor. Am inchis aerul conditionat si mi-am luat evantaiul mexican.

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, Prin lume

Comments

Leave a Reply