Târguri de octombrie şi cea mai mare pâine din Romania

Posted on October 19, 2011

Începând de astăzi până duminică 23 Octombrie, iubitorii de vinuri şi mâncare pot merge la Romexpo unde se desfăşoară mai multe târguri conexe.

 

EXPO DRINK & WINE – Târg de Vinuri şi Băuturi Alcoolice

ALIMENTA 2011 – Târg internaţional pentru industria alimentară 

INDAGRA – Târg Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei

All-Pack – Expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice 

Cu această ocazie, sâmbătă 22 octombrie, în curtea Romexpo, pe vatra unui cuptor din cărămidă, se va coace cea mai mare pâine din România, care va fi scoasă în jurul orei 14.00 şi va fi împărţită tuturor celor prezenţi.

Pâinea va fi făcută şi în cinstea Zilei Internaţionale a Pâinii care a fost pe 16 oct.

Eu n-am cum să ajung sâmbătă că merg la poveşti cu Lumea Mare dar oricum se va coace pâine la cuptorul din curte pe toată perioada târgurilor.

Mă tentează foarte tare să dau o tură pe acolo numai când mă gândesc la mirosul de pâine caldă. Cândva, de mult, mai făceam ş eu pâine în casă, nu la o vatră adevărată că n-aveam de unde, ci la un cuptor obişnuit, dar doamne, cât era de bună! Cea mai bună pâine pe care am făcut-o vreodată a fost pt. mama când era în spital şi rar am fost mai mândră de ce-am făcut pe lumea asta decât când am văzut ochii mamei la vederea pâinii calde. Dar despre asta poate o să povestesc altă dată.

Sursă: Wikimedia Commons

Acum, îmi găsesc scuze pentru lene şi-mi zic că nu mai fac pâine pentru că nu vreau să mă îngraş. Ei, cândva poate o să urmez una reţetele de pâine ale lui Adi Hădean.

Şi dacă e ca în alţi ani, vom avea ocazia să vedem la târg şi nişte exemplare spectaculoase de văcuţe şi alte animale de pe lângă casa omului. F. amuzant pt. copii, şi nu numai.

Şi poate găsesc şi un vin roşu pe gustul meu.

 

» Filed Under Altele, De prin Romania, evenimente, Fun Turism

Comments

One Response to “Târguri de octombrie şi cea mai mare pâine din Romania”

  1. LumeaMare on October 20th, 2011 9:38 am

    Te asteptam sambata. Si poate dam o fuga impreuna la targ, duminica 🙂

Leave a Reply