Mexic – Merida, capitala incantatoare a Yucatan-ului

Posted on May 6, 2011

Am facut o pauza cam mare in povestirile mele despre Mexic  poate si pentru ca am senzatia ca aceasta calatorie, care mi-a fost atat de draga, va lua inca o data sfarsit si voi fi din nou trista si melancolica ca in urma unei despartiri.

In ultimul episod vorbeam despre Campeche, unde am stat doar o noapte pentru ca de acolo am plecat sa ne stabilim pentru 5 nopti in Merida. Am ales Merida pentru ca are aeroport si pentru ca mi s-a parut plasat ideal pentru a face vizite zilnice la siturile maya din Yucatan.

Alegearea a fost foarte buna din mai multe puncte de vedere.

Merida, al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (“cetatea celor cinci dealuri” care se referea de fapt la piramide), este capitala si orasul cel mai mare al statului mexican Yucatan si, de fapt, al intregii peninsule Yucatan.

Este un oras incantator cu un centru colonial, multe terase si restaurante unde se mananca foarte bine si ieftin, multe magazine de artizant unde gasesti aproape orice, la orice pret – dupa cum am mai spus, artizanatul mexican e extrem de variat si surprinzator de lipsit de kitchuri (exista si acolo desigur, dar ca procent, mult mai putin decat in Europa, in zonele turistice).

Dar sa incepem cu inceputul, adica cu cazarea. Aici am nimerit exceptional. Dupa multe cautari pe internet, am realizat ca, in Merida, oferta de cazare e extrem de variata si interesanta. Exista o multime de hoteluri “boutique”, adica niste B&B mai cochete, de multe ori tinute de europeni sau nord americani. Cred ca s-au orientat foarte bine. Nici hotelurile “clasice” n-arata rau mai ales ca acolo au un aer foarte pitoresc.

Alegerea a fost extrem de dificila. Pana la urma, am ales Marionetas despre care am mai scris si care a fost absolut incantator.

Unul dintre cele mai bune si mai placute hoteluri la care am stat vreodata (si credeti-ma am stat si in cele de 5 stele).

In plus, Marionetas nu este nici prea scump – camera dubla cu mic dejun este aprox. 44 euro). Cand am fost noi era mai scump dar probabil, dupa criza….

In plus e f. aproape de centru si are niste comentarii excelente (nu numai ale mele :).

V-as mai putea sugera:

Hotel Casa De Las Columnas – preturi similare, tot central, arata foarte bine, e bine cotat.

Casa Santiago – f. central, preturi decente, atmosfera traditionala.

Pentru cei care-si permit o locatie mai scumpa, va sugerez Hacienda Misme.

Arata senzational si are comentarii f.bune – cred ca isi merita banii.

Centrul istoric al orasului Merida este foarte primitor si pitoresc cu cladirile sale la care predomina stilul colonial, pitoresc si vesel.

In piata centrala, (Plaza Mayor) se afla o catedrala care este considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas.

Tot in piata centrala este si Palacio Municipal (primaria), o cladire tipic coloniala de un roz demential.

Merita vazut si Palacio del Gobierno care are un interior spectaculos.

Sigur, mai sunt si altele de vazut in Merida si voi mai spune cate ceva despre oras, mancare, restaurante, magazine, dar in alt episod.

» Filed Under Altele

Comments

3 Responses to “Mexic – Merida, capitala incantatoare a Yucatan-ului”

  1. Machu Picchu subiectiv – Cusco turistic sau autentic (II) : Experienţe de Călătorie – FUNTUR on June 26th, 2016 10:41 am

    […] mai mult și mai mult mi-e dor de America latină. Îmi sar gîndurile de la Cusco la Merida, de la Iguazu la Edzna, de la Arequipa la Buenos Aires. Dar azi o să mă concentrez pe Cusco, unul […]

  2. 10 destinații pentru decembrie | impresii din lumea mare on October 19th, 2016 6:47 am

    […] loc bun de popas e Merida, capitala peninsulei Yucatan din Mexic, un oraș absolut încântător, colorat, pitoresc și […]

  3. 10 destinații pentru decembrie, recomandate de bloggerii de travel on January 10th, 2023 10:27 pm

    […] loc bun de popas e Merida, capitala peninsulei Yucatan din Mexic, un oraș absolut încântător, colorat, pitoresc și […]

Leave a Reply