Hotel Marionetas din Merida, Mexic

Posted on August 21, 2010

Unul dintre cele mai incantatoare hoteluri de familie pe care le-am vazut vreodata este micul hotel Marionetas din Merida (Peninsula Yucatan din Mexic).

Orasul Merida este f. bine pozitionat in peninsula pentru a vedea siturile maya din zona si in acelasi timp la distanta de o jumatate de ora de mers cu masina de Golful Mexic unde poti face plaja.

Hotelul este plasat pe o straduta linistita din Merida, Calle 49 #516 x 62 y 64 (adica str. 49 nr.516, intre strazile 62 si 64 – sistemul de numerotare este f. apropriat de cel american: strazile sunt perpendiculare si nu au nume, ci numere) foarte aproape de centru (5 minute de mers pe jos).

Fiecare camera a hotelului e decorata diferit si cu mult bun gust. Camerele duble au preturi intre 1oo – 140 USD/noapte cu mic dejun inclus (in functie de perioada).

Asa arata intrarea la baie din camera mea.

Si asa arata chiuveta.

E f. placut sa iei micul dejun intr-o curte incantatoare si plina de culoare, la mese din faianta colorata (fiecare masa decorata altfel) si inconjurati de farfurii si oglinzi decorative pe pereti, privind spre mica piscina albastra si gradina care are un aer usor retro.

Proprietarii, un cuplu f. dragut din Macedonia, au deschis acest hotel in 2004 si au reusit sa creeze un loc perfect de vacanta.

Singura problema pe care am avut-o la hotel a fost conexiunea telefonica. Telefonul pe care-l aveam nu mergea in Mexic si n-am reusit sa fac legatura acasa la telefonul din camera. Au incercat si proprietarii dar n-au reusit nici ei. Asa ca, daca mergeti in Mexic si in general in America latina asigurati-va ca telefonul vostru mobil are frecventa necesara (1900mhz).

Cred ca noi am fost intr-o perioada f. buna, adica iarna in ianuarie cand in Merida erau aproximativ 25 de grade ceea ce a fost minunat pentru noi care stiam ca acasa sunt – 10 grade si zapada iar  acolo puteai face baie in mare si sta la plaja.

Despre siturile Maya si Yucatan voi mai vorbi.

» Filed Under Altele, Am vazut, Ne-am cazat la, Prin lume

Comments

One Response to “Hotel Marionetas din Merida, Mexic”

  1. Mic dejun in vacanta : Experiente turistice on August 22nd, 2010 3:18 pm

    […] de mancare, micul dejun a fost peste tot (in Ciudad de Mexico sau in Yucatan – Palenque, Merida, Campeche) absolut minunat! De la mancare consistenta la diverse tipuri de patiserie extrem de […]

Leave a Reply