Stiri pe scurt de pe twitter din 2011-01-14
Posted on January 14, 2011
- Check out this SlideShare presentation – New Hoover Dam Bridge: Bridging / Construindo uma ponte http://slidesha.re/dC2aU6 #
- Excelente fotografii din Romania | smashingpicture.com http://t.co/QWIiz63 #
Powered by Twitter Tools
» Filed Under Altele | Leave a Comment
In lumea lui Adi Hadean
Posted on January 14, 2011
Acu’ nu ca eu chiar as cunoaste lumea lui Adi Hadean. De fapt nici pe el nu-l cunosc desi mi-ar placea da’ ce sa-i faci, el acolo la Cluj unde se intampla o gramada de lucruri bune si frumoase, eu aici la Bucuresti unde …se mai intampla si lucruri bune si frumoase. Si-n plus, eu sunt un blogger (sau bloagar – ramane sa vedem ce se decide dupa ce a aruncat piatra Chinezu) mai nout si n-am pretentia ca stiu atatea despre Adi cat stiu altii. Da’ m-am inscris si eu la reteta lui zilnica si tare-mi place cum vede el chestia asta cu mancatu’ si gatitu’!
Si iar n-as vrea sa credeti ca sunt vreo specialista sau vreo mare gospodina ca o greseala mai mare nici c-ati putea face.
Candva, pe vremuri chiar gateam si chiar imi placea. Faceam chestii complicate cum ar fi clatite umplute cu pui si acoperite cu un sos de ciuperci (reteta alta data), bune rau! Si niste tarte cu ananas (ca numai ananas de cutie gaseai pe vremea aia) de te lingeai pe degete.
In fine, cum am inceput cu gatitul pe la 14 ani, dupa 35 a intervenit rutina, pe urma eram prea ocupata, stand singura n-aveam obligatii, trebuia sa-mi supraveghez greutatea… asa ca n-am mai gatit.
Asta nu inseamna ca nu-mi place sa mananc, ba mai mult, eu zic ca daca mananci doar cat sa te hranesti pierzi o mare bucurie a simturilor.
Si, citind eu asa multe bunatati de la Adi Hadean, m-am gandit sa pun in practica ceva retete de la el, ca tot am avut musafiri acu’ ceva vreme.
Ca sa mai variez fata de vesnicele salate combinate pe care le tot faceam, am ales intai de la Adi reteta de vinete in stil mediteranean, cu observatia ca n-am pus oregano deoarece nu-mi place (asta e, ce sa fac?!) in schimb am pus mult usturoi tocat arunt si pus mai la final.
Pe urma, am incercat sa fac o combinata intre puiul cu gorgonzola si salvie si pieptul lui de pui cu savoare.
Adica am luat vreo cinci bucati de piept de pui (ar fi fost probabil si mai bun daca puneam pulpe dezosate) si dupa ce-am frecat carnea cu un pic de sare si piper, am umplut fiecare bucata cu felii de gorgonzola si de gouda, usturoi taiat fasii si un praf de ierburi combinate).
Am infasurat fiecare bucata de pui intr-o felie subtire de bacon si l-am prins cu cateva scobitori si am persarat un pic de boia iute de-asupra.
L-am stropit cu f. putin ulei de masline si am turnat si un pahar cu vin alb de-asupra dupa care l-am bagat la cuptor.
Cat a stat puiul invelit la cuptor, am pregatit niste ardei rosu, ceapa si ciuperci si niste sunculita afumata.
Dupa ce am ametit ardeiul gras, ceapa si sunculita in tigaie in f. putin ulei, am pus si pulpe dezosate taiate in bucati mici si le-am inecat in vin.
Dupa ce am mai scazut vinul, am adaugat ciupercile si niste usturoi (ca nu m-am putut abtine).
A iesit destul de gustos si rau n-a iesit nici puiul invelit.
Doar ca data viitoare (cand va fi asta, nimeni nu stie) pentru puiul asta in bacon voi folosi tot pulpe ca zic eu c-o sa fie si mai suculent.
Pana atunci, ma voi delecta cu pozele lui Adi Hadean caruia ii multumesc pentru incantarea zilnica si idei.
» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania | 3 Comments
Stiri pe scurt de pe twitter din 2011-01-13
Posted on January 13, 2011
- “Facebook se inchide” sau cum a schimbat internetul presa http://t.co/bqrqyG8 #
- Ariciul face baie 🙂 – poze http://t.co/nKqDby6 #
- Your Peru Photos — National Geographic: http://on.natgeo.com/h60XwN via @NatGeoSociety #
Powered by Twitter Tools
» Filed Under Altele | Leave a Comment