In lumea lui Adi Hadean

Posted on January 14, 2011

Acu’ nu ca eu chiar as cunoaste lumea lui Adi Hadean. De fapt nici pe el nu-l cunosc desi mi-ar placea da’ ce sa-i faci, el acolo la Cluj unde se intampla o gramada de lucruri bune si frumoase, eu aici la Bucuresti unde …se mai intampla si lucruri bune si frumoase. Si-n plus, eu sunt un blogger (sau bloagar – ramane sa vedem ce se decide dupa ce a aruncat piatra Chinezu) mai nout si n-am pretentia ca stiu atatea despre Adi cat stiu altii. Da’ m-am inscris si eu la reteta lui zilnica si tare-mi place cum vede el chestia asta cu mancatu’ si gatitu’!

Si iar n-as vrea sa credeti ca sunt vreo specialista sau vreo mare gospodina ca o greseala mai mare nici c-ati putea face.

Candva, pe vremuri chiar gateam si chiar imi placea. Faceam chestii complicate cum ar fi clatite umplute cu pui si acoperite cu un sos de ciuperci (reteta alta data), bune rau! Si niste tarte cu ananas (ca numai ananas de cutie gaseai pe vremea aia) de te lingeai pe degete.

In fine, cum am inceput cu gatitul pe la 14 ani, dupa 35 a intervenit rutina, pe urma eram prea ocupata, stand singura n-aveam obligatii, trebuia sa-mi supraveghez greutatea… asa ca n-am mai gatit.

Asta nu inseamna ca nu-mi place sa mananc, ba mai mult, eu zic ca daca mananci doar cat sa te hranesti pierzi o mare bucurie a simturilor.

Si, citind eu asa multe bunatati de la Adi Hadean, m-am gandit sa pun in practica ceva retete de la el, ca tot am avut musafiri acu’ ceva vreme.

Ca sa mai variez fata de vesnicele salate combinate pe care le tot faceam, am ales intai de la Adi reteta de vinete in stil mediteranean, cu observatia ca n-am pus oregano deoarece nu-mi place (asta e, ce sa fac?!) in schimb am pus mult usturoi tocat arunt si pus mai la final.

Pe urma, am incercat sa fac o combinata intre puiul cu gorgonzola si salvie si pieptul lui de pui cu savoare.

Adica am luat vreo cinci bucati de piept de pui (ar fi fost probabil si mai bun daca puneam pulpe dezosate) si dupa ce-am frecat carnea cu un pic de sare si piper, am umplut fiecare bucata cu felii de gorgonzola si de gouda, usturoi taiat fasii si un praf de ierburi combinate).

Am infasurat fiecare bucata de pui intr-o felie subtire de bacon si l-am prins cu cateva scobitori si am persarat un pic de boia iute de-asupra.

L-am stropit cu f. putin ulei de masline si am turnat si un pahar cu vin alb de-asupra dupa care l-am bagat la cuptor.

Cat a stat puiul invelit la cuptor, am pregatit niste ardei rosu, ceapa si ciuperci si niste sunculita afumata.

Dupa ce am ametit ardeiul gras, ceapa si sunculita in tigaie in f. putin ulei, am pus si pulpe dezosate taiate in bucati mici si le-am inecat in vin.

Dupa ce am mai scazut vinul, am adaugat ciupercile si niste usturoi (ca nu m-am putut abtine).

A iesit destul de gustos si rau n-a iesit nici puiul invelit.

Doar ca data viitoare (cand va fi asta, nimeni nu stie) pentru puiul asta in bacon voi folosi tot pulpe ca zic eu c-o sa fie si mai suculent.

Pana atunci, ma voi delecta cu pozele lui Adi Hadean caruia ii multumesc pentru incantarea zilnica si idei.

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania

Comments

3 Responses to “In lumea lui Adi Hadean”

  1. Adi Hadean on January 14th, 2011 9:08 pm

    Mulțumesc frumos:)

  2. anca on January 14th, 2011 10:07 pm

    Cu f. multa placere :))

  3. Chef Buzu on January 16th, 2011 2:28 pm

    Reteta mi se pare foarte interesanta si nu pot decat sa o apreciez si sa o incerc si eu cu proxima ocazie.
    Si eu sunt un impatimit al gatitului si as fi bucuros sa pot si eu, la randul meu, sa va furnizez retete pe care sa le faceti !
    De aceea va invit pe site-ul meu http://www.chefbuzu.com unde veti gasi tot felul de retete, doar ca acestea sunt structurate pentru un numar mai mare de portii : 10 si 100 de portii.
    De asemenea va invit sa intrati in sectiunea “Recomandarile lui Buzu – Profesionistii de langa noi – Pensiuni, hoteluri, locatii turistice” unde vati gasi locatii turistice in diferite zone ale tarii unde puteti manca preparate traditionale ale zonelor respective, asa cum numai acolo se fac.
    De asemenea, in cazul in care doriti sa achizitionati produse si preparate traditionale romanesti, proaspete si naturale, va rog sa accesati “Recomandarile lui Buzu – Magazinul de bunatati” unde veti gasi datele de contact ale mai multor producatori traditionali de preparate din carne lapte, branzeturi, precum si de bauturi traditionale : palinca, vin, tuica etc.
    O parte dintre aceste bunatati le-am testat chiar eu – personal – si va asigur ca sunt de cea mai buna calitate.
    Sa auzim de bine !

Leave a Reply