Disneyland pentru adulți, cu și fără adrenalină

Posted on April 28, 2014

 

Vă zic doar atît – la Disneyland e pentru toată lumea. Adică nu numai pentru copii. Despre ce să faci acolo cu copiii s-a scris suficient, așa că eu o să vă spun ce poți face acolo ca adult.

 photo 1-DSC_0001_zpsa417b1cc.jpg

Există două direcții majore:

1- Cea a poveștii în care am vrea să ne întoarcem cam toți, măcar preț de-o iluzie;

 photo 1-DSC_0276_zps080920f2.jpg

2- Cea a aventurii pentru cei care au o înclinație către producerea și consumul de adrenalină.

 photo 1-DSC_0090_zps2d51e3ca.jpg

Și dacă ești norocos să vrei și una și alta, le poți alterna într-o combinație pe durata a două zile care să te lase perfect mulțumit cu existența pe această planetă, măcar cîteva zile după aceea.

Hai să vedem mai întîi cîteva chestiuni de ordin practic: mersul la Disney e scump, asta e clar din start.

Una dintre variante este cumpărarea unui pachet de 2/3 nopți care să includă hotel cu mic dejun și intrarea pentru zilelele aferente. Ofertele variază, în funcție de perioadă și de hotel. Noi am prins însă un pachet ofertă de la Perfect Tour care ne-a dus la 860 de euro 3 adulți + un copil de 5 ani, 3 nopți cu mic dejun la Hotel Chayenne (decent, cameră cu pat dublu + 2 paturi 2) și 4 zile de intrare în parcuri la sfîrșitul lunii martie cînd a fost chiar bine ca vreme. Patru zile însă e cam mult pentru un adult. Poți face cam tot ce e de făcut în două zile, maxim trei.

 

 photo 1-DSC_0972_zps33f08bf3.jpg

Poți merge și pe cont propriu și atunci: intrarea pentru un adult este de 81 de euro pe zi dacă iei bilet direct de acolo dar poți găsi în jur de 74 euro pe Internet. Iată un exemplu aici. Astfel, dacă iei un bilet pe 2 zile e cam 150 euro de persoană. Nu poți face rezervări la hotelurile din sau de lîngă complex, separat. Poți însă face rezervare la un hotel din Seine-et-Marne sau în Val d’Europe, localități de lîngă Disneyland. Un exemplu decent de pe booking.com găsiți aici.

La cheltuiala asta, adăugați însă și transportul cu avionul plus un preț destul de piperat de la aeroport la Disney. Cel mai avantajos e să mergeți într-un grup de 4-8 persoane și să rezervați pe Internet o mașină de 8 locuri care costă cam 130 euro dus întors de la și la aeroport, mult mai convenabil decît cu trenul sau cu autobuzul (care implică și o grămadă de tevatură, că nu ajungi direct). Cît despre biletul de avion, cum bine știți, puteți aștepta o ofertă convenabilă și organiza drumul în funcție de asta.

 photo 1-DSC_0966_zps8d97b4b0.jpg

Pînă la urmă, dacă pîndiți o ofertă ieșiți sigur mai ieftin cu un pachet care include de obicei și biletele de avion. Puteți însă face o combinație, cum am făcut noi, dacă găsiți avion separat mai ieftin decît cel inclus la pachet.

Ca să fie lucrurile clare, Disneyland conține 3 spații: Village, Parc Disneyland și Parc Walt Disney Studios. Village e cu restaurante și magazine (numai cu jucării suveniruri tematice și dulciuri), Park este parcul principal care la rîndul lui e are 5 zone majore, pe teme, iar Studios este parcul care conține, pe lîngă atracții de tip roller coaster și demonstrații de cascadorie, săli de cinema și spectacole.

Majoritatea celor care au fost acolo recomandă mai puțin Studios dar eu am altă părere, cu atît mai mult cu cît, după părerea mea, cea mai tare atracție pentru adulți e acolo.

Pe site-ul lor oficial găsiți o hartă interactivă cu hotelurile și cele trei zone.

E bine să aveți ceva de ronțăit la voi – nu există absolut nici un magazin cu mîncare în Disneyland, există doar cîteva chioșcuri unde poți cumpăra apă, suc, cafea, dulciuri și eventual cartofi la pungă sau ceva pufuleți și unde nu e nimic mai jos de 3 euro (mă rog, 2,98). Sunt f. multe restaurante în zona de Village dar toate sunt f. scumpe. O masă obișnuită (o friptură cu cartofi, o bere sau un pahar de vin și un desert) te duce lejer la 30 de euro. Există restaurante și în cele două parcuri, și poți găsi de exmplu mîncare mexicană în zona de Studios care te costă mai puțin (in jur de 15 euro). Oricum, micul dejun de la hotel este suficient și te poate ține pînă mai pe după-amiază.

 photo 1-DSC_1018_zpsb0d76ffd.jpg

Parc Disneyland are 5 zone:

1. MainStreet USA care e exact ceea ce spune numele: strada principală care debutează cu o piață care are desigur și o clădire de primărie și care e plină de magazine de jucării. Aici are loc și parada de la ora 17:30 cu care alegorice pentru Mickey și trupa sa, Peter Pan și Căpitanul Hook, regele Leu cu jungla sa, prințese și multe alte personaje absolut delicioase. Merită văzută – este foarte bine realizată. În piața principală, la capătul străzii către centrul parcului, are loc și spectacolul de seară (la finalul programului care depinde de sezon), o proiecție de lumină, muzică și imagini pe fundalul palatului Frumoasei Adormite care chiar nu trebuie ratat.

 photo 1-DSC_1006_zps5c89a864.jpg

 photo 1-DSC_1001_zps6389c92d.jpg

 photo 1-DSC_1005_zpse7bce1d2.jpg

 photo 1-DSC_0025_zps8347fcec.jpg

 photo 1-DSC_0049_zpsa5df5856.jpg

 photo 1-DSC_0500_zps82e88c75.jpg

 photo 1-DSC_0460_zps6c1b39b4.jpg

 photo 1-DSC_0451_zpscb9e0582.jpg

 photo 1-DSC_0435_zpsb541348f.jpg

 photo 1-DSC_0665_zps1cd8ffec.jpg

 photo 1-DSC_0673_zpsdb055427.jpg

 photo 1-DSC_0678_zpsf6e9847d.jpg

Din piața mare puteți porni în:

2. Discoveryland – zona spațiului, a rachetelor și mașinuțelor

3. Fantesyland – zona poveștilor

4. Adventureland – zona piraților, lumilor exotice și expedițiilor

5. Frontierland – zona caselor bîntuite și a vestului sălbatic.

Poate despre fiecare în parte voi mai scrie deși e bine să faceți experiența asta singuri – merită măcar o dată în viață!

 

» Filed Under Am vazut, De prin Europa, Fun Turism

Comments

Leave a Reply