Bloggerii și patinoarul, cotul și pișcotul

Posted on January 8, 2014

 

Mă doare-n cot și-n pișcot, adică în cele două locuri unde n-ar trebui să te doară. De cînd? De ieri seară cînd am fost atacată mișelește de o pereche de bloggeri pe Unic Ice Patinoar din Liberty Mall care au provocat căderea mea bruscă și involuntară direct pe pișcot, lîngă care a aterizat imediat și un cot. Nu, nu sunt imobilizată, nu vă gîndiți acum că pot cere daune. Nu m-am accidentat suficient ca să pot trăi din banii altora pînă la sfîrșitul vieții.

 photo 34-DSC_0097_zps160efb33.jpg

Dar să vă explic contextul: Florin Arjocu a oraganizat o mare întîlnire cu ceva bloggeri călători și a aranjat cu niște oameni foarte drăguți de la Unic Ice Patinoar să ne lase să ne dăm în stambă, ba chiar ne-au dat și ghetele necesare pentru această activitate pasionantă. Și uite-așa ne-am strîns un grup serios de bloggeri acoperind întreaga gamă de patinatori – privitori, începători, ezitanți, încrezători  și aspiranți la titlul de patinator descurcăreț. Și invidioși, unii…. că de-acolo mi se trage. Alex și Roxana de la Lumea Mare trec așa nonșalant pe lîngă mine, fluierînd a inocență ca să nu se bage de seamă intențiile lor de a mă trimite la podea, pardon la gheață (mă rog, chestia aia care e pe patinoar), ceea ce s-a și produs. Și de ce, o să vă întrebați voi. Și chiar dacă nu vă întrebați, eu tot o să vă zic, să-mi vărs năduful. Din invidie desigur, pentru că Alex, deși se descurcă mult mai bine pe patine decît mine la alunecatul cu fața, la mersul cu spatele îi dau clase, ce mai! Știu, n-o să-mi confirme nimeni acuzațiile pentru că ce s-a văzut din public a fost următoarea scenă: eu, în curbă, cam nesigură pe picioarul stîng pe care alunecam în acel moment, cu piciorul drept pregătit să taie gheața, dar indecis în a performa corespunzător, sunt depășită de cuplul mai sus amintit care patinează grațios ținîndu-se de mîini. De o mînă, pentru că cealaltă liberă a Roxanei m-a atins pe mine la fel de grațios. Subtil, nu? A fost suficient – ca atingerea aceea de pană care răstoarnă un eșafodaj complicat și muncit, așa m-am prăbușit eu fix pe pișcot.

 photo 04-DSC_0061_zpsb3534bf1.jpg

 photo 31-DSC_0093_zpscf3b3700.jpg

 photo 30-DSC_0092_zps5bdf42c6.jpg

După care am simțit nevoia să beau ceva, de supărare desigur. Cei care au stat la mese și ne-au privit cum ne scălămbăim elegant pe patine au rămas desigur cu impresia că ne-am distrat copios. Bine, hai, mărturisesc: așa e! Ne-am cam distrat și-avem și poze s-o dovedim. Și după ce am asudat și ne-am concentrat intens pe suprafața aia alunecoasă, am mai stat la discuții și dezbateri intense și vehemente pînă am realizat că totul în jur era închis și eram singurii nebuni din Mall.

 photo 26-DSC_0088_zpsfe47f11d.jpg

 photo 18-DSC_0078_zpsf5737418.jpg

 photo 26-DSC_0088_zpsfe47f11d.jpg

 photo 22-DSC_0084_zpsf3924e4c.jpg

 photo 08-DSC_0067_zpscdc11c73.jpg

 photo 01-DSC_0058_zpsd8830f42.jpg
 photo 40-DSC_0104_zpscf7f1a65.jpg
 photo 35-DSC_0099_zps65be86b2.jpg

 photo 27-DSC_0089_zps63a02f47.jpg

O mențiune specială merită Iulian Sîrbu care s-a străduit cu ambiție și perseverență, preț de vreo oră întreagă, să facă ski fond cu patine, lucru care i-a și reușit. S-a lăsat și cu un schimb de mici suveniruri din călătorii cu tragere din căciulă, spre încîntarea tuturor și regretul uitucilor care s-au prezentat rușinos (inclusiv subsemnata) doar  cu palma în pișcot. Apreciez gestul Simonei Neața care s-a oferit să-mi cedeze magnețelul cu Chat Noir pe care-l primise de la Alexandra Lăzărescu. Nu m-a lăsat inima, dar am fost mișcată de spontaneitatea ofertei .

 photo 14-DSC_0073_zpsc0f87524.jpg

 photo 10-DSC_0069_zpsa6e99f65.jpg

Bune întîlnirile astea! În toate ocaziile în care m-am întîlnit cu cei din bloggosfera de turism, am avut sentimentul acela de familiaritate și de relaxare ca atunci cînd ești alături de oameni care știu de unde vii și ce limbă vorbești. Reconfortant și foarte plăcut. Chiar și dacă mă doare acum în cot și-n pișcot.

Au semnat condica (în ordine aleatorie, pe sau fără patine) : Florin Arjocu, Petruș Lungu, Alexandra Lăzărescu, Iulian Sîrbu, Monica Anghelovici, Sorin Rusi, Simina-Elena Stănescu, Simona Neața, Alexandra Seghedin, Cristian Constantinescu, Cucu Marius Dumitru, George Moga, Gisela Moldoveanu, Monica Gheorghiu

Cu scuzele de rigoare că n-au ieșit toate pozele și sigur am uitat pe cineva, nu dați cu pietre vă rog – de la o vîrstă, memoria devine o abilitate instabilă. Trageți-mă de urechi și amintiți-mi să vă amintesc.

Unde mai mergem data viitoare?

 

 

» Filed Under Altele

Comments

5 Responses to “Bloggerii și patinoarul, cotul și pișcotul”

  1. Monica - Povestidecalatorie on January 8th, 2014 1:41 pm

    Chiar, unde mai mergem?..Incepe sa imi placa!! 🙂

  2. anca on January 8th, 2014 1:53 pm

    Sa vedem cine ne mai organizeaza 😉

  3. Florin on January 9th, 2014 1:01 am

    Eu zic că data viitoare de mișcare va fi primăvară. Asta înseamnă deja un pic de soare și ieșirea ar fi fain să o facem la aer pe undeva 🙂

  4. anca on January 9th, 2014 10:31 am

    Da, asta as fi chiar bine 🙂 Dar pina atunci, un karaoke mic nu ne strica, nu?

  5. – Bloggeri în acţiune la patinoar on January 9th, 2014 11:03 am

    […] să vin eu şi după ce am plecat, undeva chiar aproape de închidere, puteţi citi în articolul Ancăi Argeşiu. Nu de alta, dar să vedeţi că suntem o echipă tare faină noi bloggerii de travel, chiar dacă […]

Leave a Reply