2014 – Certitudini și dorințe

Posted on January 5, 2014

 

Poate c-am făcut și eu cîndva liste cu decizii și rezoluții pentru un an nou, doar că nu-mi amintesc. De fapt, nu prea cred în decizii de sfîrșit sau început de an. Cred în speranțe, în vise și decizii în orice moment al anului sau al vieții. Cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată au fost cele care aveau la bază o dorință puternică sau au fost produsul unei porniri spontane. Sunt în mare parte o persoană care preferă să țină totul sub control și să planifice. Noroc că m-am mai vindecat cu vîrsta și sunt mai înclinată să-mi fac bocceluța și să plec fără să mă gîndesc un an la asta 🙂

Cînd Ioana de la Printre Rînduri a vorbit de Londra și un spectacol de teatru cu Jude Law la care cumpărase bilete, mi-am zis: și eu de ce nu? N-am găsit amatori să meargă cu mine în februarie la Londra. Și ce dacă? Am mai fost la Londra singură iar Londra rămîne orașul meu favorit oricum. O să fie frig în februarie? Ei și ce? O să văd o altă față a orașului. Așa că primul drum serios anul ăsta va fi Londra – am bilete de avion, am cazare plătită deja, am bilet la teatru. Mi-e un dor de National Gallery de nici nu vă dați seama! Ca să nu mai vorbesc de Covent Garden!

National Gallery-001

Am patru zile pline acolo. Are careva sugestii de ce să mai văd în afară de obiectivele tradiționale?  Adică locuri unde se duc mai puțin turiștii, mai puțin cunoscute….

Sfîrșitul lunii martie e dedicat distracției și copilăriei – mă duc în sfărșit la Eurodisney! Unde am de gînd să mă copilăresc la maxim! Ceva idei?

Disneyland Paris

Sursă foto

În mai am luat bilete la Dublin despre care nu știu mare lucru. Zece zile în Irlanda sunt acum în pregătire – cum habar n-aveam ce e de văzut acolo, sunt acum în faza de căutări. Mamă, ce-mi place partea asta! E o călătorie în sine să cauți locuri, povești, fotografii, trasee, mijloace de transport. Ador faza de pregătire, seamănă cu agitația dinaintea vacanței de vară de la școală cînd știam că urmează să plec la mare sau la munte. Cu trenul bineînțeles. Atunci îmi plăcea să merg cu trenul pe care-l asociam cu plecarea, cu călătoria. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. În Irlanda e însă posibil să merg și cu trenul – încă nu m-am hotărît. Poate e mai ușor cu autobuzul. O să văd. Traseul deocamdată e Dublin – Limerick – Galway.

Dublin_lead_imageSursă foto

Aici chiar mi-ar folosi ceva sugestii. Ce-mi propuneți?

Restul călătoriilor sunt încă în formă de dorințe – aș vrea să mai merg prin Deltă unde n-am mai fost de vreo cinci ani, aș mai vrea să merg pe la cetățile dacice, mi-e dor de Apuseni tare de tot și Valea Nerei mă cheamă de mult. Vreau la Parc Aventura din Brașov, am chef de deltaplan, vreau un curs de scufundare și o tabără foto. Mai sunt multe – hai să vedem ce iese.

În afară de asta voi avea probabil sfîrșiturile de săptămînă ocupate cu finalizarea piesei la Scrie despre Tine. Abia aștept!

Ideea de bază e că dorințe se găsesc, lumea e mare și sunt deschisă la orice propunere și sugestie. Aștept și provincia desigur!

 

» Filed Under Altele

Comments

2 Responses to “2014 – Certitudini și dorințe”

  1. Ioana on January 5th, 2014 8:08 pm

    Draga Anca,

    Zi-mi te rog ca ai pus pe lista de Irlanda Giant’s Causeway. Chiar daca este un obiectiv turistic (megaturistic),merita! 🙂 Si Howth – o suburbie a Dublinului cu port, far si lei de mare cersetori. 🙂

    Cat despre Londra…ai fost la Victoria & Albert Museum? Dar la Greenwich?

  2. anca on January 5th, 2014 8:54 pm

    De Giants Causeway nu stiu ce sa zic ca e in Irlanda de nord si e cam sus. Mai vedem. Howth sigur ca e acolo doar 🙂 Oricum sunt inca in cautari asa ca orice sugestie e buna 🙂 Da, La Londra am fost la amindoua dar s-ar putea sa merg si acum – la Greenwich sigur 🙂
    Merci de idei. Dac mai ai, sunt numai “urechi”

Leave a Reply