Portugalia din Lumea Mare

Posted on April 29, 2013

 

Ăsta e clar anul Portugaliei. Toată lumea a fost, se duce sau se va duce. Ce baftă am eu că mă duc în septembrie după ce trag cu ochiul şi urechea pe la alţii. Şi sâmbătă la Poveşti din Lumea Mare, fix despre Portugalia s-a povestit.

DSC_0032

Şi chiar dacă n-am baftă să ajung şi prin insule, nu înseamnă că nu m-am bucurat de fotografiile lui Peter Schmidts de la 1001 Adventures, din insulele vulcanice Azore unde s-a simţit ca acasă la bunici şi care ne-a luat şi pe noi într-o plimbare cu balene şi delfini.

DSC_0047

Cezar de la Imperator Travels a venit cu insulele Madeira, cu contraste între deşert şi vegetaţie debordantă, cu o “alergare” cu sania de lemn pe drumurile în pantă din Funchal, cu şanţurile de irigaţie, numite levadas, pe care se fac plimbări şi plaje cu nisip numai bun pentru toate problemele noastre de picioare (cel puţin conform cercetătorilor englezi).

Imperator.NEF

Eu am fost foarte prinsă de poveştile cu care a început Roxana Farca seara, despre Lisabona că am mai aflat şi eu una alta, pe unde să mă duc şi ce să văd. Şi am aflat de cartierul Alfama si de Sintra de care am răms îndrăgostită şi numai privind fotografiile. Abia aştept să văd castelul Pena şi mai ales grădinile din Quinta de Regaleira.

DSC_0039

Nu am şanse să ajung la Coudelaria Henrique Abecasis deşi tare mi-ar plăcea să merg şi eu cu calul pe acolo şi am certitudinea şi marea tristeţe că nu mă vor primi niciodată în orăşelul copiilor Kidzania deşi mi-ar plăcea tare mult să fiu pilot de avion şi să-mi iau şi eu carnet de conducere.

DSC_0046

DSC_0045

Dar sigur voi mânca pasteis de Belem mai ales că ne-a făcut şi Alex Farca şi mi-a deschis cheful. Alex ne-a făcut şi nişte chifteluţe de cod şi încă o combinată misterioasă pe care le-am mâncat atât de repede că n-am mai apuca să mai fac şi poze. Şi am băut şi două tipuri de vin portughez, unul alb şi unul roşu, foarte bune de la Gala Food care are şi alte tipuri de produse portugheze.

Alex

 

Luiza 1.NEF

Vin portughez

Tot despre vin ne-a povestit şi Lucian Radu, de la 1010 Adventurespentru că vinul în Portugalia e chestie serioasă. Cine n-a auzit de faimoasele vinuri de Porto, vinuri dulci şi foarte tari. Cele mai tari. Am aflat de la el de exemplu cum reuşeau portughezii să păstreze vinul care se transporta în călătorii lungi pe vase, pe vremuri, când nu existau sisteme de climatizare.

DSC_0071.NEF

Şi m-am făcut  cu un ghid National Geographic de la tombolă, normal cu Portugalia, pe care chiar nu-l aveam. A venit la fix. Mulţumesc Lumea Mare! Mai e nevoie să spun cât de bine mă simt eu cu oamenii ăştia? Şi că-mi sunt dragi şi că mă bucur de fiecare dată când ne vedem? Păi ce să mai zic, că ştie deja toată lumea.

Ina

DSC_0040

DSC_0043

Roxana.NEF

 

DSC_0038

Doamne, dacă n-aş pleca acuşi, acuşica la Capri, zău că n-aş mai fi avut răbdare. Septembrie pare atât de departe!

 

» Filed Under Am aflat, De prin Romania, evenimente

Comments

3 Responses to “Portugalia din Lumea Mare”

  1. Roxana Farca on April 29th, 2013 3:04 pm

    Multumesc mult, daca ai fost de atatea ori la Povesti si inca mai scrii despre ele, sa stii ca asta inseamna mult pentru mine!

  2. anca on April 30th, 2013 9:04 am

    Eu chiar ma simt ca acasa cu voi si-mi pare doar rau ca nu ne vedem mai des 🙂

  3. Cu Portugalia în suflet | impresii din lumea mare on April 30th, 2013 12:28 pm

    […] nu a plecat acasă fără un cadou. Au descris deja foarte frumos evenimentul Roxana Ilie şi Anca Argeşiu, aşa că vă las să citiţi impresiile detaliate direct de la participanţi, în timp ce eu mai […]

Leave a Reply