Un pic de răsfăţ, de culoare şi de gust primăvara în Bucureşti

Posted on April 20, 2013

 

Un pic de răsfăţ nu strică nimănui, ba e chiar indicat mai ales când eşti matur, responsabil, disciplinat, ocupat, preocupat şi eficient. Responsabilitatea care nu-ţi dă 10 minute să caşti gura la lună riscă să te ducă la primul balamuc crescut în cale.

Treburile stau pe diverse ţevi gata să se reverse acuşi, acuşi. Ce faci? Te panichezi? Îţi pui pătura-n cap şi faci ca struţul? Te culci că poate s-or goli ţevile până a doua zi sau din contră, îţi pierzi jumătate din noapte astupând pe rând câte o ţeavă ca să nu te inunzi? Un pic din toate astea. Şi creierul se răsuceşte în vrie ameţit şi tembelizat oscilând între nebunie şi amorţeală.

Un pic de răsfăţ în astfel de momente poate fi exact picătura care te salvează şi te pune pe linia de plutire. Primăvare e un bun medicament. Cu ce vine?

DSC_0104

Cu un pic de parc cu răţoi haioşi care se aleargă pentru a-şi proteja “soaţele” care ţipă scandalizate că atentează la pudoarea lor holtei rămaşi singuratici printre perechi, flori proaspete cu miros de roz şi alb şi verde, scandal de vrăbii, căţei veseli şi jucăuşi, oameni cu biciclete, cu role, cu propriile picioare puse pe fuga aia sănătoasă.

DSC_0011

Cu străzi vechi şi calde dintr-un Bucureşti cu multe poveşti, cu cât-un muzeu tihnit şi elegant, un cimitir de o frumuseţe paşnică şi senină ce ar putea rivaliza oricând cu cele mai faimoase cimitire din lume sau cu câte un târg cu de toate de la mobilă veche şi bijuterii handmade la plăcinte cu carne şi pâine cu şofran.
DSC_0113
DSC_0013Durere
DSC_0203

DSC_0193

Cu un film, un spectacol de teatru sau un concert la vreo cafenea sau în vreun loc mai mult sau mai puţin convenţional.
De ce nu, un somn mic de după amiază şi-o cafea tare şi bună, o carte luminoasă, o carte bună sau o bere cu prietenii.

Şi dacă nu v-aţi răsfăţat azi, mai e timp şi mâine. Muzeele sunt la fel de deschise mâine ca şi parcurile, Bucureştiul cu casele sale pline de frumuseţe şi melancolie sunt încă acolo. Luaţi rolele şi dacă n-aveţi nici role nici bicicletă, luaţi o carte şi-o cafea să le savuraţi pe iarbă lângă lac. Plimbaţi copiii, plimbaţi căţeii, plimbaţi-vă mintea.

Mergeţi la târgul de Sf. Gheorghe de la Muzeul Ţăranului Român şi mâncaţi o plăcintă bună, luaţi-vă magiun de casă, admiraţi cutiuţele de lemn şi mobila decorată manual.

DSC_0213

DSC_0215

Răsfăţaţi-vă un pic în Bucureştiul ăsta căruia primăvara îi scoate la iveală bucuriile şi culorile, nostalgiile şi prospeţimile.

Vă urez răsfăţ desăvârşit. Eu mă duc să mă delectez cu pâinea în trei culori şi magiunul de zmeură. Miam…

DSC_0222-001

» Filed Under Am aflat, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania

Comments

Leave a Reply