Valea şi Canionul Colca – de ce/cum da (II)

Posted on February 1, 2013

 

Unde am rămas? A, da, la Chivay, mai precis la hotelul Pozo del Cielo (puţul cerului). Ce mi-a plăcut în Mexic şi Peru e că au o mulţime de hoteluri de tip B&B, hoteluri mici care-şi zic uneori hostel pentru că au şi camere cu mai multe paturi dar care sunt de fapt mult mai aproape de “boutique” – au camere decorate diferit, curţi interioare cu flori şi mese pt. micul dejun, sunt f. pitoreşti şi cu tente foarte personale.

Intrare cameră la Pozo del Cielo

Pozo del Cielo cred că unul dintre puţinele cazuri în care realitatea arată mult mai bine decît website-ul lor. În plus, pachetul agenţiei a fost f. ieftin: transport (Arequipa dus-întors, Colca Canion), cazare o noapte cu mic dejun şi ghid pentru 72 de dolari – sincer, imbatabil! Nu este chiar în centrul orăşelului dar e mult mai bine plasat ca peisaj şi oricum până în centru faci cinci minute pe jos.

Intrarea la Pozo del Cielo

Curtea de la Pozo del Cielo

Hotelul e mult mai colorat decât în fotografiile lor (şi decât în ale mele – aşa cum am mai spus ceva mai demult, compactul meu a fost setat din greşeală la o rezoluţie mică iar eu n-am realizat asta decât la întoacerea în Bucureşti – mi-am dat suficiente şuturi în fund pe chestia asta) deoarece camerele sunt decorate cu statuete şi tot felul de obiecte plasate prin firide în zidurile albe, paturile sunt acoperite cu cuverturi tradiţionale, viu colorate şi realmente f. frumoase. Baia e simplă dar curată, curtea e în trepte şi decorată cu flori, restaurantul e plăcut şi se mănâncă bine.

Canapea în cameră

Uşa spre grădină

Baia la Pozo del Cielo

 

 

O vizită în centrul Chivay nu-ţi ia mai mult de câteva ore dar merită să spun câte ceva despre el şi despre statuile sale. Dar asta data viitoare.

» Filed Under Am mincat la, Am vazut, Insemnari din calatorii, Ne-am cazat la, Prin lume

Comments

Leave a Reply