Seminar foto la Padina cu Dan Dinu

Posted on June 22, 2012

La începutul anului am găsit un curs foto pt.  începători, online, ţinut de Dan Dinu pe photolife.ro – după câte ştiu eu singurul de acest fel de pe la noi.

Şi pentru că mi s-a părut f. util, am recidivat, dar de data asta cu un curs pe viu – adică la munte. Unde? În Bucegi, în zona Padina.

Pe site-ul photolife.ro o să găsiţi mai multe cursuri interesante.

Dar să vă povestesc cum a fost.

Am plecat joi dimineaţa pe la 10 şi jum. pentru că trebuia să fim la Centrul Naţional Salvamont de la Padina cel târziu la 4 p.m. şi ştiam că drumul durează ceva.

În Moroieni (venind dinspre Târgovişte) se face un drum la stânga, marcat, spre Peştera şi Padina dar nu sfătuiesc pe nimeni s-o ia pe acolo pentru că drumul e forestier şi destul de prost şi are vreo 30 de km. Acum se merge cel mai uşor pe la Cuibul Dorului (depăşiţi Moroieni şi ajungeţi la cota 1000 – cum intraţi în jud. Prahova se face drumul spre stânga spre Peştera). La Cuibul Dorului drumul e marcat ca închis dar nu vă lăsaţi păcăliţi – e deschis şi asfaltat pe 8 km. După aprox. 8 km, drumul asfaltat merge înainte până la Piatra Arsă iar drumul spre Padina şi Peştera se face spre stânga şi e forestier pe aprox. 10 km). Desigur drumul nu e grozav dar se poate face cu orice maşină – se pare că până în toamnă îl vor asfalta până la Peştera. Şi în plus e f. frumos că trece pe lângă lacul Bolboci care este de un verde absolut demenţial! Desigur, pentru şofer se cer opriri pentru a putea admira lacul că de la volan e mai greu când ochii sunt pe drumul solicitant.

Prima seară a fost dedicată teoriei – compoziţie, abordare, lumină, filtre, cum se fotografiază o cascadă…..şi evident pentru a face cunoştinţă unii cu alţii.

Un grup de oameni normali, extrem de drăguţi (am fost 11 cu totul) într-o atmosferă relaxată. Eu cu prietena mea Roxana doar cu nişte biete compacte – ceilalalţi oameni muşcaţi de pasiune, cu aparate adevărate şi cu tot ce trebuie pe lângă – obiective, filtre….

De stat am stat în camere de 6 paturi (cu paturi suprapuse) comode, curate  – o baie de partea cealaltă a culoarului f. curată şi civilizată, cu duşuri cu apă caldă (nu chiar tot timpul că era pe bază de celule solare).

Mâncare de casă f. bună – ciorbe, sarmale, fripturi, prăjituri….. ce mai, bun, bun.

Vineri am avut 2 trasee – unul de dimineaţă, mai lejer aşa ca de încălzire – Cheile Tătarului pt. pozatul cascadelor şi Peştera Ialomiţei unde am fost insotiti de cei doi ciobanesti de la centrul Salvamont – mama si fiu – doi draguti – Ursu si Blacky- ea o nebuna si o jucausa, el un fel de Fix mult mai mare.

 

După masă pe la 5 şi jum. am pornit spre Schit ca să prindem apusul sus. Mai întâi însă am prins o ploaie cam după două treimi de drum ceea ce ne-a făcut să urcăm destul de repejor până la refugiul din Schei unde ne-am şi adăpostit şi ne-am încălzit că se lăsase cam răcorel. A stat ploaia, au venit oile cu câini numai buni de pozat şi am urcat în creastă să ne pregătim de apus.

 

 

Care apus? Nori peste tot – doar o fantă mică de cer pe unde am sperat să prindem un soare  şi ne-am tot învărtit de pe la 8 până după 9 tot fixând trepiedurile şi încercând să bănuim pe unde o să apară gălbiorul.

Şi-a apărut – total neaşteptat, preţ de vreun minut şi jumătate, în care n-am ştiut unde să ne aşezăm mai bine să prindem un asfinţit cum eu personal n-am mai văzut.

Dar pozele…şi restul poveştii data viitoare ca să păstrăm şi un mic suspance.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, Excursii, Insemnari din calatorii

Comments

3 Responses to “Seminar foto la Padina cu Dan Dinu”

  1. Seminar foto la Padina cu Dan Dinu – II : Experiente turistice on June 25th, 2012 6:00 pm

    […] la povestea mea de la seminarul foto cu Dan Dinu la Padina, ramasesem la apus de la […]

  2. Ancutza on July 27th, 2012 10:49 pm

    un workshop de fotografie la munte…ce mult imi doresc si eu!La munte mai fac si eu foto cu compacta ca reflexul atarna cam greu in excursiile serioase:)…dar depinde si de model, a mea nu e deloc cine stie ce…cateodata vin mai bine cu celularul nokia:). Hi hi faina compania canina si evident peisajele.

  3. anca on July 28th, 2012 11:02 am

    Dinu face sseminarii lamunte in fiecare an – asa ca nu e timpul pierdut 🙂 A fost intr-adevar fain – sunt mai multe episoade despre workshop. Cat despre celular, partea proasta e ca atunci cand pui pozele pe calculator nu mai sunt asa bune….

Leave a Reply