Călătorie prin lumea noastră de zi cu zi – Forţa Nouă – forţa clasei de mijloc

Posted on June 14, 2012

Cum bine ştiţi, eu nu scriu articole politice tocmai pentru că, la fel ca mulţi dintre voi, m-am retras într-o zonă de confort a pasiunilor mele, înconjurată de oameni ca mine, normali, care nu doresc să-şi amărască fiecare moment al zilei cu dezamăgirile şi mizeriile unei mediu ale căror valori au fost de mult răsturnate, răstălmăcite sau devalorizate.

Nu mai citesc ziare din 1990, evit să ascult veştile şi noutăţile la TV (pe care oricum le aflu chiar dacă nu vreau) şi încerc să-mi fac viaţa bucurându-mă de lucrurile frumoase şi bune din jurul meu, încercând să ignor sau să ocolesc realităţile meschine ale societăţii româneşti.

Şi, ca mulţi dintre voi, detest politica şi pe politicieni pe care-i consider o tagmă de şmecheri, profitori şi cinici, care ar avea mai degrabă loc în spatele gratiilor decât în fruntea ţării.

Azi o să ies din bula mea de confort pentru că se întâmplă ceva. A început de fapt să se întîmple la începutul anului când s-a ieşit în stradă şi când, câteva mii de oameni, la iniţiativa unui grup denumit Împreună 2012, au început să poarte discuţii în mediul online şi să caute soluţii pentru o societate defectă.

O societate în care statul (alias politicienii noştri) nu ne reprezintă, ba chiar din contră, continuând linia comunistă, joacă rolul de stăpân, un stăpân rău, dictator şi prost. Un stăpân care ne fură banii, timpul şi munca şi nici măcar nu ştie să-i gestioneze sau mai bine zis, îi gestionează în folos propriu fără nici cea mai mică ruşine sau decenţă. Un stăpân care ne tratează cu dispreţ şi condescendenţă, lipsindu-ne de demnitate şi aducându-ne la blazare şi resemnare.

Astăzi s-a întâmplat ceva – s-a lansat Forţa Nouă, o mişcare politică care doreşte să ne reprezinte pe noi cei mulţi din clasa de mijloc – antreprenori mici şi medii, angajaţii acestora sau ai multinaţionalelor, profesori, medici, arhitecţi, fermieri etc, şi nu în ultimul rând tinerii din şcoli şi facultăţi care vor face parte din această clasă şi de care avem nevoie aici şi nu prin alte ţări, noi toţi cei care reprezentăm coloana vertebrală a unei societăţi.

Unii dintre noi am trecut prin perioada comunistă – cred că e suficient pentru o viaţă de om – e vremea să ne luăm înapoi lumea, societatea şi visele. Avem dreptul la o viaţă normală şi la zâmbetele pe care ni le fură în fiecare zi un stat închistat, birocratic şi tiran.

“Timp de 22 de ani, singura clasă din România căreia i-a mers bine, a fost clasa politică. Iar preţul l-a plătit mereu clasa de mijloc, cea din care faci şi tu parte” se spune în manifestul mişcării Forţa Nouă.

„Forţa Nouă” îi cheamă alături pe toţi cei care nu au mai făcut parte din eşaloanele superioare ale partidelor din ultimii 22 de ani, pe cei care se regăsesc în Manifestul „Forţa Nouă” şi în cele nouă principii ale sale şi care cred în cele nouă priorităţi de acţiune propuse pe care le regăsiţi pe site-ul mişcării www.fortanoua.ro

Forţa Nouă e o mişcare în care putem să ne implicăm. De fapt în care, dacă vrem să scăpăm din cercul vicios şi circul dezgustător al partidelor noastre politice, AR TREBUI să ne implicăm. Ca să avem şi noi un cuvânt de spus despre lumea noastră. A NOASTRĂ şi nu a LOR.

» Filed Under Altele, Am aflat, De prin Romania, evenimente

Comments

Leave a Reply