5 sfaturi pt. pregătirea maşinii – călătorii cu animale

Posted on August 17, 2011

Unii dintre voi au acasă un animal de companie – un câine, o pisică, un hamster sau vreo pasăre.

Şi dacă e mai greu să-ţi iei pasărea sau broasca ţestoasă la plimbare, în mod cert poţi să călătoresti cu câinele sau pisica şi cine a călătorit cu un caţel sau o pisică în maşină, ştie că drumul poate fi o provocare.

Păstrând proporţiile şi fără a vrea să jignesc vreun părinte, să pleci la drum cu un animal e aproape la fel de greu ca a pleca cu un copil.

Pentru cei care încă nu au călătorit cu animalul casei sau care au avut dificultăţi şi n-au ştiut cum să le rezolve, iată câteva sfaturi care sper vă vor ajuta.

O să încep cu cel mai comun şi mai comod mod de transport  – maşina. Cel mai adesea vom merge cu căţelul sau pisica undeva în vacanţă, până la casa de la ţară, în vizită la prieteni sau până într-un loc unde putem lăsa animalul în gazdă (în cazul în care plecăm undeva unde nu-l putem lua).

Pregătiţi-vă maşina corespunzător.

             1. Acoperiţi podeaua din spate cu o folie de plastic şi şervete de hârtie. Unii câini au rău de maşină sau sunt la primele ieşiri cu maşina şi sunt speriaţi – pot voma sau face pipi de frică.  Dacă plecaţi cu pisica într-un drum un pic mai lung, puteţi pune lădiţa sa cu nisip în spate pentru că o va recunoaşte şi folosi.  

             2. Cumpăraţi o husă specială pentru scaunele din spate – există la pet shop-uri nişte huse care se pot prinde de tetierele din spate şi, dacă e cazul, de cele din faţă astfel încât animalul să nu poată veni în faţă (asta dacă aveţi un animal agitat).

           3. Pentru animalele obişnuite cu drumul în maşină, puteţi pune în spate perna preferată pe  care să doarmă.

            4. Dacă animalul e liber în spate, ar trebui oricum să-l asiguraţi pentru cazurile unor frâne bruşte în care ar putea zbura pe geam – există sisteme de prindere a hamului de centura de siguranţă din spate.

            5. Există cazuri în care e nevoie să cumpăraţi o cuşcă specială de transport – aveţi un animal mic care nu e încă obişnuit cu drumurile sau aveţi un animal foarte agitat care nu stă cuminte în spate. Cel mai adesea pisicile pot fi extrem de agitate şi chiar agresive în maşină având tendinţa de a sări de colo colo.

Imaginaţi-vă scena următoare: pisică birmaneză miorlăind şi scuipând în continuu, cu bruşte insursiuni în capul şoferului, eventual cu labele pe ochii acestuia până la aducearea acestuia la nebunie totală sau la spital în urma ieşirii maşinii în decor (şofer cu ghiare la ochi…..)

Va urma….

» Filed Under Altele, Am vazut, Fun Turism

Comments

Leave a Reply