Syntharp, un nou instrument in premiera la Rasnov

Posted on August 11, 2011

Mâine 12 august, de la ora 11:00, în cadrul Festivalului de Film Istoric 2011 de la Răşnov, pentru a doua oară în lume şi evident în premieră în România va fi prezentat un nou instrument muzical, recent creat în Elveţia care se numeşte syntharp.

Syntharp (al cărui nume vine de la harpă sintetică), este un instrument de coarde electronic-acustic, creat de către Arion Pascal din Elveţia, care funcţionează cu ajutorul forţei electromagnetice.  

Syntharp poate genera un spectru aproape infinit de tonuri armonice şi se poate cânta la el pe viu sau printr-un sistem electronic cu ajutorul unui program software CELERINA prin care instrumentul compune şi cântă în timp real.

Va avea loc şi un concert de Syntharp, începând de la ora 20:00, în sala fostei Case de Cultură din Râșnov,  realizat în colaborare cu Fundația Elvețiană pentru Orgă din România, Synthrap Instruments şi SC COT srl

Concertul va include o combinație de lucrări în primă audiție, scrise pentru acest instrument, și părți de improvizație. Înregistrările sunt părţi ale unor  compoziţii generate de calculator şi înregistrări vocale combinate cu sunete de sintetizator.

Protagonişti:

Arion Pascal din Elveția, creatorul instrumentului

Catemir Coșnean şi Filip Şerbu, ambii din Hărman.

Intrarea la concert este liberă.

» Filed Under Altele, De prin Romania, evenimente

Comments

Leave a Reply