Festivalul de muzica Veche de la Miercurea Ciuc

Posted on July 12, 2011

A  inceput de luni (11 iulie) Festivalul de Muzica Veche la Miercurea Ciuc care vatine pana duminica 17 iulie.

Ce va ofera festivalul?

  • 14 de concerte şi programe pentru copii 
  •  surprize: teme muzicale noi, spectacole în premieră, invitaţi speciali şi instrumente muzicale noi în repertoriul festivalului (de cornul natural şi trompeta barocă). Tema concertelor şi a programelor – relaţia est-vest din domeniul istoriei muzicii cât şi în viaţa muzicală contemporană.
  • Muzicieni din ţară şi de peste hotare.  

Azi 12 iulie se va prezenta ansamblul Senza nome, ansamblu câştigător al concursului de muzică veche, La Stravaganza, organizat la Cluj în mai. 

Miercuri 13 iulie, 10 profesori ai Universităţii de Vară se vor prezenta printr-un concert

Joi, 14 iulie se susţine festivitatea de deschidere a festivalului cu

  • Ansamblul Codex (Miercurea Ciuc-Sfântu Gheorghe) cu piesele din Codicele Kájoni si Codicele lui Bocskor János. Colaboratori: Erzsébet Györfi, Rebeka Ádám (Miercurea Ciuc), Emőke Elekes (Văleni), Anikó Szabó, Péter Szutor (Cluj Napoca)
  • Ansamblul Dramsam din nordul Italiei, un excelent reprezentant al muzicii medievale şi renascentiste italiene.

15 iulie – ziua barocă a festivalului. Două workshopuri internaţionale se si concerte:

  • Orchestra Barocă a Festivalului, care strânge laolaltă muzicienii din ţară care interpretează pe instrumente baroce, colaborând cu invitaţi din străinătate. Proiectul se desfăşoară sub coordonarea lui Ulrike Titze, artistă de vioară barocă din Dresda.
  •  proiectul Kremsier este o iniţiativă care implică 8 artişti din 5 ţări diferite. Concertul prezintă moştenirea muzicală a unui oraş din Cehia. Se vor prezenta opere din colecţia episcopului Karl Liechtenstein-Kastelkorn, cea mai mare colecţie de muzică sacră şi laică din sec. XVII.  Conducătorul artistic: Chereji Szilard (Austria)

16 iulie – ziua copiilor: se va desfăşura o prezentare de instrumente şi în două părţi concertul de închidere al Universităţii de Vară si seara  ansamblurile din ţară: ansamblul Flauto Dolce şi Collegium, şi pe lăutistul Antoni Pilch din Polonia urmata de o serată de dans renascentistă.

În castelul din Lăzarea se va desfăşura concertul ansamblului Lyceum Consort (Bucureşti).

17 iulie – dimineaţa copii sunt aşteptaţi la case de jocuri istorice.

De la ora 12 se va desfăşura concertul de orgă şi trompetă barocă a lui Steffen Schlandt (Braşov) şi Hegyi Gábor (Germania).

Dintre oaspeţii deja cunoscuţi publicului din Miercurea Ciuc vom avea alături de noi pe Kobzos Kiss Tamás, Erdal Şalikoğlu din Turcia şi ansamblul Musica Historica.

» Filed Under Altele, De prin Romania, Fun Turism

Comments

Leave a Reply