Klub Oksana – arta, spiritualitate, imaginatie

Posted on May 6, 2011

Intalnirile de joi ale Klubului Oksana se contureaza  din ce in ce mai mult in calatorii intr-o lume spirituala, intr-un prilej de intalniri cu oameni care au reusit sa traiasca frumos si care stiu si pot impartasi din experienta si “secretele” lor.

Aseara, Klub Oksana a avut doua invitate speciale, pe Thea Haimovitz – cea care a creat bijuteriile Kabbalah pentru perechea regala britanica Kate si William, si pe Roxana Ene, un artist care a avut  ideea, probabil unica de acest fel, de a colabora cu copiii in crearea unor desene prin care talentul copiiilor sa poata fi pus in valoare si completat.

Thea Haimovitz, eleganta, calda si extrem de placuta, ne-a povestit cate ceva despre ce inseamna Kabbalah, un subiect mai putin cunoscut si discutat la noi. Cu carisma si naturalete, Thea ne-a dat cateva elemente de baza ale acestei religii, filozofii sau mod de viata daca vreti. Lucruri interesante, incitante si care cer un pic de introspectie si meditatie.

Bijuteriile Kabbalah realizate de Thea Haimovitz sunt lucrate manual si personalizat  si imbina elemente purtatoare de noroc si aducatoare de energie pozitiva. Thea Haimovitz a  realizat pana in prezent bijuterii de inspiratie Kabbalah pentru celebritati precum Paul Young, Catalin Botezatu, Gianina Corondan, Alessandra Stoicescu si Daniela Nane.  

Prima sa linie de bijuterii Kabbalah din România, intitulata „Connected to the Light”, a fost lansata în 2010, la Galeria de Artă Artmark din Bucuresti cu ocazia prezentării colectiei de toamna – iarna a creatoarei de moda Wilhelmina Arz, si a fost prezentata ulterior si la Bucharest Fashion Week si Cluj Fashion Week, unde a accesorizat colectiile lui Catalin Botezatu si Wilhelmina Arz.

In luna iunie a acestui an Thea va avea prezentarea celei de-a doua colectii de bijuterii. Pe langa sustinerea si promovarea filozofiei Kabbalah, Thea conduce si Laboratoarele Thea, un centru de excelenta in dermato-cosmetica.

Roxana Ene a venit cu o serie de desene realizate de ea in colaborare cu copii, intr-un concept pe cat de original pe atat de generos.

In aceasta colaboare, copiii au fost lasati sa-si exprime imaginatia si talentul in culoare, ca pe urma artista sa dea o forma si-o poveste culorilor si ideilor copiilor. Rezultatele sunt uimitoare si initiativa este nu numai surprinzatoare ci si extrem de frumoasa si de ajutor pentru copii.

Roxana Ene ne-a adus, pe langa desenele finale, si un album in care sunt alaturate desenele de culoare initiale ale copiilor si varianta completata de catre ea. A fost extrem de interesant sa vedem cat de expresive erau liniile de culoare ale copiilor si cat de bine a reusit Roxana sa puna tusa finala pe ceea ce doreau copiii sa transmita.

Conceptul Roxanei Ene ar putea fi extins in Romania dand posibilitatea unor copii sa fie admirati pentru talentul si imaginatia lor  – cu atat mai mult cu cat, si copiii cu handicat ar putea participa intr-o astfel de activitate.

Desenele contin varsta, numele copiiilor si texte care se leaga de ceea ce au vrut copiii sa exprime in culoare. Rezultatele le puteti judeca si singuri.

Ca de obicei, atmosfera a fost destinsa, prietenoasa si, sunt sigura, toata lumea s-a simtit excelent.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, Fun Turism

Comments

One Response to “Klub Oksana – arta, spiritualitate, imaginatie”

  1. Irina on May 6th, 2011 2:29 pm

    Frumos post!

Leave a Reply