George Baicea – Concert Electric Blues la Readers Cafe Lounge

Posted on April 6, 2011

Vineri seara, 8 Aprilie, incepand de la ora 20:00 putem avea placerea de a asculta un concert live cu George Baicea la Readers Cafe Lounge  (la parter in Metropolis Center in Bd. Iancu de Hunedoara 56-60, cu intrare si din Grigore Alexandrescu).

George Baicea, chitarist, vocalist si compozitor, descoperit de Alexandru Andries in 1992, cu care a colaborat multi ani dupa aceea in concerte si la peste 20 de albume, a scos primul sau album solo “Prins in traffic” in 2000, nominalizat in 2002 la premiile industriei muzicale romanesti la categoria “cel mai bun album de jazz-blues”.

“E bine sa se stie ca Baicea este cel mai bun chitarist de la noi. Si nu mi-e jena sa afirm ca omul asta intretine cu Fender-ul o relatie pe care numai la cei mari o putem depista,” scria Dumitru Ungureanu in Observatorul Cultural despre George Baicea pe care il compara cu Jimi Hendrix. “Baicea gaseste modalitatea ca, prin ciupituri, sa scoata din corzile nemilos apasate cuvinte ce n-au nevoie de traducere, fiind ele in limba universala a rockultorilor.”

Si-a creat propria trupa “George Baicea Electric Blues Band”, a compus muzica de film, a colaborat cu basistul american Steve Clarke, a participat la nenumarate festivaluri si in tara si in afara, a continuat sa scoata albume, a deschis concertele lui John Hammond in Hard Rock Café, Eric Sardinas in Becker Brau Live Music si Coco Montoya in Hard Rock Cafe.

In spatiul elegant, placut si sofisticat cu un concept urban intre modern si retro al Readers Cafe Lounge, George Baicea ne va incanta si pe noi ci Fender-ul sau intr-un concert de electric blues pe care, eu cel putin, il astept cu nerabdare. 

Intrarea la concert va fi 25 de lei si Readers va oferi invitatilor prosseco din partea casei.

Asa ca, ne vedem vineri seara la concert! Pana atunci, o anvanpremiera…

http://www.youtube.com/watch?v=HJcg9i_xy9I

» Filed Under Altele, De prin Romania, Fun Turism

Comments

Leave a Reply