Palenque, Mexic – unde sa stai si unde sa mananci

Posted on February 21, 2011

Continuand povestea mexicana, spuneam ca am stat in Palenque 2 nopti pentru ca, dupa cum aflasem cand am pregatit traseul, situl maya iti ia practic o zi intreaga la cat e de mare si de bogat.

In prima zi am ajuns in oras dupa-amiaza si, evident, primul lucru a fost sa ne cazam la Hotel Plaza Palenque and Garden. Alesesem hotelul in functie nu numai de pret dar si de pozitie. M-a interesat mai mult sa fim mai aproape de iesirea din oras si de sit decat de centru. S-a dovedit o alegere corecta.

Hotelul e dragut, fara fite dar comod, destul de ieftin (cam 55 euro/camera dubla cu mic dejun inclus). {Parcare si Internet gratuite. Are o gradina f. frumoasa cu papagali,

tucani 

si coati (un fel de rozatoare care par f. simpatice dar care pot fi insa destul de agresive). Pasarile stateau in custi destul de mari si pareau sa se simta bine avand in vedere zgomotele pe care le scoteau destul de frecvent. Papagalii imitau usor sunetele pe care le scoteai si am reusit sa-l invatam pe unul sa fluiere ca dupa fete. Si a fluierat chiar si dupa noi.

Mi s-a parut insa ca coatii nu erau prea fericiti in cusca lor si pareau cam nervosi. Mai tarziu, am vazut aceleasi animale in libertate la Izuagu in Argentina si am inteles ca pentru coati captivitatea nu este tocmai placuta. Pacat ca-s folositi pentru turism. Gradina din spatele hotelului ar putea fi de asemenea mai ingrijita.   

Partea cea mai placuta era bazinul spre care dadeau majoritatea camerelor care era destul de mare, cu o mica insulita decorativa si un podulet, care era curatat julnic. Micul dejun a fost foarte variat si bun, au si un barulet si un loc unde poti juca biliard daca doresti si serviciile au fost destul de bune.

Problema majora a hotelului si banuiesc a tuturor hotelurilor din zona este zgomotul facut de papagali si de tucani la ore nepotrivite cum ar fi devreme dimineata. Dar, cum eu am invatat ca dopurile de urechi sunt cea mai minunata inventie intr-o calatorie, personal n-am avut nici o problema.

Puteti incerca si Hotel Chablis Palenque care are camere duble la 34 euro (.fara mic dejun), bazin, gradina, parcare si Internet gratuite.

Un hotel bine cotat este Mision Palenque care are camere duble la 45 euro (fara mic dejun). Are terenuri de sport, bazin, spa, o locatie foarte spectaculoasa, o gradina f. frumoasa, Internet si parcare gratuite.

Orasul nu are nimic spectaculos si oricum nu e prea mare asa ca am putut merge pe jos de la hotel pana in centru in ambele seri.  Mie orasul mi s-a parut foarte pitoresc cu un amestec de atmosfera traditionala si turistica fara avea insa aerul acela artificial pe care il au uneori oraselele turistice. Poate si din cauza multimii de magazine pline de artizanat mexican, costume, esarfe, palarii, impletituri, carpete, obiecte de lemn, portelan si lut, toate in multe culori vii si vesele.

In plus am mancat foarte bine acolo (cam peste tot in Mexic am mancat forte bine).

Incercati Trotamundo, un restaurant traditional unde mananca majoritatea mexicanilor si care e destul de aglomerat dar mancarea e f. buna (tacos, quesadillas, diverse feluri cu pui) si ieftina.

Mai puteti incerca si Maya’s unde la fel se mananca bine si rezonabil ca pret. In plus, cam peste tot poti gasi cocktail-uri f. bune.

Despre mancarea mexica va trebui sa scriu un articol separat pentru ca eu sunt mare fun.

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

Leave a Reply