Viena – Piata de Craciun de la Rathaus

Posted on November 28, 2010

Am fost 2 zile la Viena, din pacate cu treaba, dar macar am avut ocazia sa ma fatai prin pietele de Craciun care erau deja deschise.

Viena se lauda cu 11 Piete de Craciun deschise cam de la mijlocul lunii noiembrie pana in jur de 24 dec. in pietele principale din centru dar si din fata Palatului Schonbrunn sau palatului Belvedere. Majoritatea sunt deschise intre 10h si 22h.

N-am avut timp sa ajung la palate (norocul meu e ca am mai fost la Viena si am apucat sa le vizitez – asa ca acum am fost mai relaxata si mi-am permis sa fiu un pic mai “superficiala” si sa ma bucur de toate bunatatile oferite in pietele de Craciun).

Am trecut prin cateva dar in 2 seri la rand am revenit (cu mare placere) in Piata principala de Craciun din Viena, si anume cea din fata Primariei (Rathaus).

Intr-un decor feeric,

casute dragute de lemn (ca nu le putem numi baraci – ca la altii) ofereau o gama larga de jucarii, cadouri, decoratiuni de Craciun

turta dulce, dulciuri de toate formele si de toate tipurile,

si delicoase punch-uri cu foarte multe arome din care evident ca am incercat cateva. Minunate! M-am si intors acasa cu o cana amintire! Punch-ul era 3,5 euro si cana se dadea pe garantie cu 2,5 euro (o puteai deci pastra sau returna si ti se inapoiau cei 2,5 euro).  

Standurile cu punch erau si cele mai populate pentru ca lumea se oprea nu numai sa bea ci si sa socializeze. Intre doua cumparaturi, mai beai o cana si mai stateai de vorba.

Nu vreti sa stiti cum aratau si cum miroseau dulciurile! Ingrozitor de tentant si tot ce-am incercat era f. bun si f. proaspat.

Jucari de lemn traditionale, clopotei si globuri, caciuli, papuci, lumanari parfumate si esente si multe alte lucruri tentante te imbiau si era aproape imposibil sa pleci de acolo cu mana goala.

In zona centrala dinspre Rathouse, erau si cateva montari de iesle unde parintii explicau copiilor lor povestea nasterii lui Isus.

Maine o sa va spun cate ceva si despre hotelul la care am stat si inca alte cateva detalii care mi-au placut sau mi-au atras atentia.

Va urma.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Europa

Comments

3 Responses to “Viena – Piata de Craciun de la Rathaus”

  1. Tweets that mention Viena – Piata de Craciun de la Rathaus : Experiente turistice -- Topsy.com on November 28th, 2010 4:37 pm

    […] This post was mentioned on Twitter by AncaA, AncaA. AncaA said: #Peblog :: Viena – Piata de Craciun de la Rathaus https://www.funtur.ro/blog/2010/11/28/viena-piata-de-craciun-de-la-rathaus/ #peblog […]

  2. Ţările lumii în câteva cuvinte – Austria : Experienţe de Călătorie – FUNTUR on April 19th, 2013 9:08 am

    […] Viena, Sazburg […]

  3. anca on April 19th, 2013 5:00 pm

    Eu zic ca sunt destule zboruri si mai ales ieftine – ultima data am luat bilet la Tarom cu 120 euro.

Leave a Reply