Arco – Piata de Craciun

Posted on November 19, 2010

E inca o toamna minunata si parcul arata extraordinar! Adica Parcul Tineretului unde il plimb eu pe Fix in fiecare dimineata.

Si daca nu stiti cine e Fix, iata-l!

Inca stau pe ganduri daca sa il iau in Italia la pietele de Craciun sau nu. Cu masina e usor, mai ales ca-i place pentru ca asociaza urcarea in masina cu plimbarea. Si tare-i place sa calatoreasca – seamana cu mine.

O piata de Craciun ce merita vazuta e cea de la Arco care e considerata una dintre cele mai importante piete italiene de Craciun. De la Rovereto pana la la Arco sunt cam 24 km pe SP23, apoi in SS240 si SS240DIR (faceti cam jumatate de ora).  

Daca nu sunteti cu masina, puteti folosi autobuzul no.301 de pe Corso Rosmini din Rovereto. Nu exista tren.

Piata de Craciun din Arco este deschisa intre10:00h si 19:00h dupa cum urmeaza:

  • In noiembrie de vineri pana duminica
  • Intre 3 – 12 Dec si  17-23 Dec. in fiecare zi
  • Pe 7 dec. e deschisa in mod exceptional pana la 21:30h.

Pe langa obiecte de artizanat si o multime de delicatese de-ale gurii, vor mai fi plaimbari cu camila pe strazile satului si multe trenulete turistice multicolore cu care sa faceti o plimbare prin Arco si imprejurimi.

Pe 7 decembrie, frumosul  Castel Medieval din Arco va fi luminat de focuri de artificii. Castelul merita vizitat – are cateva fresce faimoase si foarte bine pastrate din jurul anului 1380.  Castelul este spectaculos si pozitia pe masura.

Partea veche a orasului se lauda cu cateva palate cum ar fi Palatul Marchettii sau Palazzo dei Panni (Palatul bulendrelor). Pe fatadele acestor palate se va proiecta in Calendar al Nasterii lui Isus.

Si ar mai fi de mers la Andalo, unde se poate si skia dar despre asta, data viitoare!

» Filed Under Altele, De prin Europa, Prin lume

Comments

Leave a Reply