Cu masina spre pietele de Craciuni italiene – Verona

Posted on November 6, 2010

E-o toamna splendida numai buna de calatorit iar eu stau si ma uit pe fereastra suspinand  si gandindu-ma cum mi-ar sta acum pe Valea Rucarului sau oriunde in lumea asta larga sub soarele asta auriu si culorile clare numai bune de fotografiat.

Si mai oftez o data si incerc sa-mi alin melancolia cu speranta unei viitoare calatorii. M-am gandit sa ma pregatesc deja de iarna – chestiunea e ca sunt atat de multe posibilitati incat imi trebuie ceva timp sa aleg si sa planific.

M-am gandit sa plec intr-o vacanta cu masina, cu cainele si cu prietenii (care vor merge pe mana mea) intr-un tur al pietelor de Craciun in Italia; nu oriunde in Italia, ci in zona cu cele mai multe si mai interesante Mercati di Natale (piete de Craciun) adica in zona lacului Garda.

Lacul Garda, este cel mai mare lac italian aflat la poalele Alpilor la 30 Km de Verona, 100 Km de Milano si 130 Km de Venetia.

Eu m-am gandit sa stabilesc prima tinta Verona. Stiu ca majoritatea celor care pleaca spre vest cu masina prefera iesirea dinspre Arad prin Ungaria. Parerea mea e ca aceasta varianta e buna pentru Austria, Germania dar nu pentru Italia si Franta.

Drumul e mai scurt si e acceptabil prin sud adica pe traseul Craiova – Drobeta Turnu Severin – Belgrad – Zagreb – Ljubljana – Trieste – Padova – Verona.

Distanta totala e de aprox. 1500 km din care aproape 1000km sunt pe autostrazi. Asta inseamna 3000 km plus inca vreo 300-400 km in zona lacului.

Din experienta mea, benzina pentru o astfel de calatorie costa in jur 270-300 euro  (in functie si de masina evident) la care trebuie sa adaugati taxele de autostrada.

Pe drumul ales de mine taxele se pot ridica la aprox. 140 euro dus-intors (ceea ce ar insemna cam 410-440 euro in total. Sigur, devine mai avantajos daca mergeti in 3 (sau 4 daca aveti o masina suficient de incapatoare si comoda).

Cand iesiti in Serbia puteti alege drumul care merge pe langa Dunare care e mai spectaculos dar e mai prost intretinut sau puteti urma E771 pana la Negotin de unde o luati la dreapta pe  drumul 24 spre Belgrad.

De la Belgrad este autostrada E75 unde se platesc cam  4 euro/100 km. In Croatia taxa e cam de 5 euro/km.  Distanta Belgrad – Zagreb este cam de 365 km.

 Sigur, exista viteji care pot face traseul dintr-o bucata (mai ales daca sunt 2 soferi) dar nu cred ca e cea mai buna idee avand in vedere ca o vacanta presupune relaxare. Mergem sa vedem lucruri noi si sa ne bucuram de locurile si oamenii pe care-i intalnim nu sa bifam un drum sau o destinatie.

Daca totusi puteti calatori cam 1000 de km intr-o zi, eu va sugerez sa va opriti o noapte in Slovenia. O varianta obisnuita este sa iesiti de pe autostrada in oricare sat dupa granita cu Croatia – gasiti sigur un hotel mic sau o pensiune f. curata, cu mic dejun bun, cu servicii f. bune si la preturi accesibile.

Eu va pot recomanda Hotel Splavar din Brezice unde am stat si la dus si la intors in drumul nostru spre Venetia acum vreo 3 ani care costa 75 euro/noapte/ camera dubla cu mic dejun.

Ar mai fi Gostilna pension Les – f. bine plasata langa autostrada  la 53 euro/camera dubla sau 55 euro/apartament/noapte cu mic dejun inclus.

In Brezice puteti sta cateva ori sa vizitati Castelul Mokrice aflat intrun parc minunat in stil englezesc  si transformat in hotel si restaurant unde eventual puteti lua masa de pranz dupa care puteti porni spre Verona. De la Breznice la Verona sunt cam 450 km din care 420 pe autostrada asa ca ajungeti sigur pana seara.

Sau va puteti opri la Zagreb unde puteti sta la:

Hotel Jarun3* – hotel modern aflat la  1km de Lacul Jarun si aproape de iesirea pe autostrada A3 spre Ljublijana.

  • Pret f. convenabil – 71 euro/camera dubla/noapte cu mic dejun si toate taxele incluse
  • Parcare gratuita
  • Internet gratuit
  • Foarte bune comentarii

Tot la 71 euro/camera dubla/noapte cu mic dejun si toate taxele incluse, puteti sta si la Hotel Stella 3*- pe starda principal cu iesire la A3

  • Parcare gratuita
  • Internet contra cost

De la Zagreb urmati autostrada A2 spre Ljubljana116 km. In Slovenia exista vignetta si e destul de scumpa (15 euro pt. 7 zile si 30 euro pentru 1 luna).

Ca sa scutiti ceva bani puteti alege varianta prin sud adica de la Zagreb o luati pe E65 pana la Rijeka (aprox. 60 km).

De la Ljubljana sau Rijeka trebuie sa ajungeti apoi la Trieste in Italia ( pe E70 si respectiv pe E61) distanta fiind in ambele cazuri aprox. 70 km.

Deja am ajuns in Italia asa ca despre asta vom vorbi in episodul urmator….

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Europa, Ne-am cazat la

Comments

2 Responses to “Cu masina spre pietele de Craciuni italiene – Verona”

  1. alexandra on June 13th, 2011 5:00 pm

    Buna ziua

    Si noi vom pleca anul acesta prin serbia si croatia spre austria. Pentru caine ce acte ati avut la dvs in afara de pasaportul lui UE?

    Multam frumos,
    Alexandra Cristian

  2. anca on June 14th, 2011 3:59 pm

    Buna ziua,

    Cainele trebuie sa aiba cip al carui cod trebuie trecut pe pasaport. Sa luati si carnetul de sanatate in care trebuie sa apara toate vaccinurile la zi. E bine sa mergeti si la Directia Sanitara Veterinara cu pasaportul sa va puna sa ei un cod pe pasaport.

Leave a Reply