Bucuresti – unde sa mergi

Posted on September 20, 2010

Parcul Tineretului

Toata lumea vorbeste de Parcul Cismigiu si Herastrau. Fara a dori sa diminuez ceva din farmecul celor doua parcuri, nu stiu cati au mai fost in ultima vreme prin parcul Tineretului sau Parcul Carol.
Eu locuiesc chiar langa Tineretului si cum am si un catel, sunt in parc cel putin o data pe zi.


Pe vremea cand eram in liceu si s-a construit parcul cu ajutorul nostru :))) evident ca ne scoteau la greblat, plantat si alte de-astea) era un parc neinteresant pt. ca parea mare si gol.
Numai ca, anii au trecut si copaceii sunt acum ditamai copacii, parcul are un lac destul de mare (in jurul caruia sunt multi care fac jogging) si este in general relativ curat (adica acu’ sa nu va imaginati ca e ca un parc din Danemarca…) dar e totusi ingrijit.


Sigur, farmecul parcului este mult mai mare dimineata devreme cand e f. putina lume pt. ca pe vreme frumoasa, in cursul zilei si serii, e evident plin de lume ca si celelalte parcuri din Bucuresti.


Lacul, pe langa peste, are o  multime de rate, pescarusi si din cand in cand lebede.


Ca sa nu vorbim ca parcuri e plin de ciori (care dau dovada de o personalitate puternica si pot fi chiar amuzante), mierle si veverite (spre disperarea cateilor nostrii…).
Nu exista prea multe carciumi in parc ceea ce salveaza oarecum parcul – exista Cafeneaua Actorilor (de iarna), f. frumos plasata la marginea lacului, nu cine stie ce pretentioasa dar accesibila.


S-a construit mai nou si o zona  pt. role si aparate diverse si destul de inventive de facut miscare pe latura inalta dinspre zona Brancoveanu (bellu) si f. de curand a crescut o zona de joaca pt. copii (cu aparate destul de bune si pt. adulti) care urmeaza a fi terminata (sper curand). Sigur, e cam colorata si un pic kitch dar copiilor pare se le placa si e suficient de mare pentru a-i ajuta pe parinti sa-si puna copiii in actiune.
Locul de joaca e aranjat la intrarea de langa drumul care duce spre Sala Polivalenta intersectia cu str. Piscului inainte de a ajunge la Palatul Copiilor cum vii dinspre Unirii), langa terenurile de fotbal si in fata Cafenelei Actorilor.

Daca aveti catel, va plac parcurile, faceti jogging sau vreti doar sa luati aer, va invit sa va plimbati in Parcul Tineretului, mai ales ca a venit toamna si in curant, culorile vor fi exceptionale.

Daca nu va conving cuvintele mele simple, poate va conving pozele!

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania

Comments

Leave a Reply