Toamne Muzicale in Romania

Posted on September 18, 2010

Putem petrece o vacanta culturala prelungita mergand cateva zile la Hunedoara, apoi cateva zile la Cluj sa participam la Toamna Muzicala.

Manifestare iniţiată şi organizată timp de 30 de ani de către Mircea Goian, Toamna Muzicală Hunedoreană a adus pe scenele de concert din Hunedoara multi artişti renumiţi ca maestru Stefan Ruha, Ecaterina Botar, Mirela Capătă, violoncelista Ioana Ostafie, corul “Madrigal”, violonistul Şerban Lupu, orchestra de cameră a Liceului de Muzică din Cluj Napoca cu a lor celebră reprezentaţie a Cantatei Cafelei, Trio Andrei, Corul “Vox Maris”, Holloenek, Einueia, Truverii, Shadows  şi mulţi alţi.

In perioada 23 – 26 Septembrie se va desfasura Toamna Muzicală Hunedoreană  2010 care va fi„o ediţie a hunedorenilor pentru hunedoreni”.

Toate concertele încep de la ora 18, iar intrarea este liberă.

Mai stam o zi in Hunedoara sa vedem Castelul Huniazilor si putem sa ne indreptam catre Cluj.

Toamna Muzicală clujeană, aflata la a 43-a editie este organizata de Filarmonica de Stat Transilvania (incepand din 29 septembrie cand va debuta cu un concert de muzică baroc. Concertul din 29 septembrie va începe la ora 19.30 şi va fi sustinut de catre Ansamblul Baroc Transilvania şi Fior di Suono la Biserica Evanghelică de pe Bulevardul 21 Decembrie.

Concertul se desfasoara in cadrul parteneriatelor regionale si locale cu Centrul cultural francez, create în urmă cu doi ani, pentru dezvoltarea mai multor proiecte legate de muzica barocă.

Ce se va mai intampla lin cadrul Clujului Baroc  in perioada 29 septmbrie – 5 octombrie?

Academia din Sablé se afla la  a 2-a editie si urmareste formarea profesioniştilor la nivel local, în schimburile cu artişti de nivel înalt şi în circularea talentelor şi ideilor.

In bisericile din Cluj. vor avea loc si alte concerte de muzică barocă, oferite de grupuri de nivel înalt precum La Fenice, Turicum, les Basses réunies si clavecinista Françoise Langellé.

Fotograful Ferrante Ferranti va prezenta la Casa Matei o expoziţie cu lucrările sale, dedicate artei baroce din America Latină, intitulată „Les chemins du nouveau monde„.

Evenimentul este sustinut de Cultures France.

» Filed Under Altele, De prin Romania

Comments

Leave a Reply