Transport la manastirile de langa Bucuresti

Posted on July 31, 2010

Am citit si eu ca de la 1 august vom avea autobuze catre manastirile din imprejurimile Bucurestiului asa cum a anuntat Udrea.

N-am nimic impotriva, ba chiar as zice ca nu e o initiativa rea; nu toata lumea are chef si bani sa se deplaseze cu autoturismul personal in aceste zone.

Am insa doua observatii: una, ca punctele de plecare ale acestor autobuze sunt in majoritate in Piata Presei Libere si chiar daca pozitia pare logica din punct de vedere al distantei fata de obiective, nu este la fel de logica din punct de vedere al locatiei in Bucuresti.

Nu dam bani pe benzina ca sa mergem 30 de km in afara Bucurestiului dar schimbam mijloace de transport in comun si petrecem cel putin o jumatate de ora pana sa putem lua autobuzul cu pricina. Din pacate Piata Presei Libere nu are iesire de metrou.

Sincer, mie mi s-ar fi parut normal ca punctul de plecare sa fie mai central si in orice caz langa o iesire de metrou.

Si, daca tot facem turism de mama focului, poate n-ar fi rau sa promovam si obiectivele cu pricina. Ati vazut voi vreo promovare facuta de oficialitati in legatura cu ce se poate vedea in jurul Bucurestiului? Poate nu stiu eu sa caut….

Am gasit totusi un site care promoveaza obiectivele culturale din Bucuresti si imprejurimi finantat de un program al Comisiei Europene. Doamne, ce noroc pe noi ca suntem in Uniunea Europeana! Oare ce ne-am face singuri?!

» Filed Under De prin Romania, transport

Comments

Leave a Reply