Top bazaruri – top 5 Europa

Posted on July 14, 2010

Bazarurile au un farmec si o atractie aparte pentru multi turisti. Care sunt cele mai cunoscute bazaruri din Europa? Va prezentam mai jos un top 5 al celor mai cautate bazaruri de pe continentul nostru.

Piata de Flori plutitoare din Amsterdam (Bloemenmarkt)

In centrul orasului Amsterdam, langa Turnul Munt, pe barje plutitoare, se afla o minunata etalare de plante, flori, bulbi, seminte si ierburi in diverse magazine si standuri, intr-o mare de culori si verdeata. Pe langa plante exista si o multime de magazine in aer liber de unde strainii pot alege o gama larga de suveniruri.

Le marche aux puces (piata de purici) din Saint-Ouen, Paris

Este un targ de antichitati extrem de popular ce acopera o suprafata de peste 7 hectare, care reprezinta una dintre atractiile turistice ale Parisului. Poti gasi aici mobila, bijuterii, carti, costume, instrumente de tot felul, echipamente sportive, obiecte militare, unelte si multe alte obiecte vechi pe gustul si interesul tuturor.

Targul este deschis de sambata pana luni intre orele 9:00 si 18:00.

Piata Portabello Road din Londra

Sambata, piata gazduieste un bazar ce reprezinta o mare atractie pentru turisti si unde se comercializeaza antichitati dar si fructe si legume si care se intinde pe o suprafata de 940 de metri.

Locul gazduieste de asemenea un festival cinematografic organizat in fiecare an incepand din august. Pe strada Portabello se afla unul dintre cele mai vechi cinematografe din Anglia, Cinematograful Electric Grade II unul dintre cele mai vechi din Anglia.

Piata de Craciun din Viena, Austria

Rathaus, primaria din Viena organizeaza in fiecare decembrie Christkindlmarkt/ Weihnachtsmarkt/ Adventmarkt (Piata Christica pentru Copii/ Piata de Craciun/ Piata de Apoi) cu o gama de produse impresionanta incepand de la dulciuri si produse din carne pana la decoratiuni de Craciun. Te poti plimba printre divesele standuri si te poti incalzi cu diverse bauturi fierbinti sau dulci si poti admira primaria care este transformata intr-un calendar imens cu cortine cu numere de la 1 la 24 acoperind ferestrele sale. Pe 1 Decembrie, cortina cu numarul “1” este indepartata, dezvaluind o alta, cu o scena biblica. Si tot asa in fiecare zi cate o cortina pana pe 24 decembrie cand se indeparteaza marea cortina centrala cu numarul 24. Piata primariei gazduieste in cursul anului si alte targuri si evenimente cum ar fi Festivalul Filmului Muzical care are loc in fiecare vara.

Marele Bazar din Istambul, Turcia

Cine a fost la Istambul n-a ratat o vizita la impresionantul bazar acoperit, intins pe o suprafata strabatuta de 58 de alei unde sunt peste 4.400 de magazine si unde, zilnic, exista pana la 400.000 de vizitatori. Bijuterii, covoare, pielarie, antichitati, portelanuri, ceramica, condimente si multe altele se afla in nenumaratele standuri colorate pentru gustul tuturor. Intrarea principala in bazar se face prin poarta Nuruosmaniye (lumina otomanilor). O harta e binevenita.

» Filed Under Altele, Am vazut, cumparaturi, De prin Europa, Fun Turism

Comments

Leave a Reply