Revelion la Pensiune in Maramures

Posted on January 10, 2009

Anu asta am fost in Maramu’ de revelion.  Niste prieteni au recomandat Pensiunea Rustic din Oncesti, as ca am purces la ocuparea locatiei pentru citeva zile din jurul revelionului.

Buna alegere, zic eu dupa ce m-am intors.  Nu atit datorita peisajului (prinzind destul de putna zapada si un ger napraznic care ne-a tinut mai mult in casa), ci caldurii oamenilor. Tanti Maria a facut tot ce a putut sa ne facem sa ne simtim mai bine – de la inceput ne intreba de 2 ori daca ne place ce mincam, a schimbat meniul cind am facut unele sugestii ( sa papi cirnat dimineatza nu e o placere pentru oricine), gata sa ne zica unde putem sa mergem in imprejurimi.

In plus a vorbit pentru rezervarea unui microbuz pentru grupul nostru de 16, astfel incat cu o zi inainte puteam decide la ce ora plecam si unde. Asa am mers de 2 ori pe partie la Cavnic, am vazut Minastirea Birsana,  Cimitirul vesel de la Sapinta, Sighteul Marmatiei, pe un program facut de noi. Oncesti-ul e bine plasat la 10 km de Sighet, astfel incit e aproape de toate aceste atractii turistice.

In rest, cald in casa + horinca serioasa, slanina adevarata, gogosi delicioase, supe de se cerea inca un bol suplimentar (intotdeauna gata…), salata de vinete originala.  De revelion am acaparat laptopul fiicei proprietarei si am pus la boxe muzica ce o doream … deci numai bine.

Am aflat in ultima zi ca putea sa cerem sa vina sa ne colinde o trupa de ceterasi – contra cost.

Deci 2 margarete, dar margarete serioase – fara compormisuri 😀 Ba’ le-a plecare ne-a mai dat o sticla de palinca pentru citit pe tren 😀

Singura chestie cu minus – mi se pare ca obiceiurile se strica si pe aici. Pe 31 am avut colindatori – pusti care dupa 3 rinduri terminau uratura si cereau banii (unul ne-a intrebat candid daca aveam sa-i schimbam un milion), alt pusta a venit imbracat in Omul Paianjen la urat (?!?!) pe 1 ianuarie un spectacol traditional ref. la nastrerea lui Hristos la Caminul Culturala a parut mai degraba o sursa de amuzament pentru localnici.

Deh – poate ca eu nu am fost la locul potrivit sau la momentul potrivit.

Cine stie cum se numeste acest instrument de sunat ?!

» Filed Under Am mincat la, De prin Romania, Insemnari din calatorii, Ne-am cazat la

Comments

3 Responses to “Revelion la Pensiune in Maramures”

  1. Mihaela on February 19th, 2009 3:40 pm

    Ati petrecut frumos, dupa cum ai spus. Partea cea mai trista este aceea cu pastratul obiceiurilor, incet, incet se pierd si acestea.

  2. Mihai on June 30th, 2010 1:22 am

    Salutare,

    Am fost si eu recent prin trecerea pe la Pensiunea Rustica din Oncesti, Maramures si am ramas placut impresionat de bucatele gatite in casa si de ospitalitatea gazdelor.
    De asemenea nici afinata nu a fost rea, chiar deloc.

    Mai ai/aveti locuri similare de recomandat prin tara ?

    Ce caut de fapt sunt cazari asemanatoare unde sa stiu ca mananc ceva gatit de gazde, ceva facut cu “ingrediente” care nu sunt aduse de la supermarket-ul de la x km departare.

    P.S. Stiu ca au trecut ceva luni fata de data postarii initiale..dar poate am si eu noroc:)

  3. anca on June 30th, 2010 12:35 pm

    S-ar putea sa te intereseze evenimentele Transilvanian Brunch care imbina turismul cultural cu cel culinar.

Leave a Reply