Vigneta bulgareasca – atentie la bifare

Posted on June 12, 2008

Weekend-ul trecut – luat o pauza cu niste amici la un drum pina in Istanbul – cu masina.

La intrarea in Bulgaria, pe la Vama veche, oprim la chioscul de vignete, cumpara una pentru o saptamina si plecam la drum. Toate bune si frumoase.

La intoarcere – adica peste 4 zile – intram in Bulgaria pe la sud – dinspre Turci si la granita cum asteptam, ma uit pe parbirz si vad ca vigneta bulgareasca fusese capsata pe 5 05 si nu pe 5 06 cind intrasem.  I smell trouble, imi zic .

Evident, dupa ce trecem de vama bulgareasca ne oprim la chioscul cu vignete – vine ala afara si bogodaneste ceva pe limba lui ca nu e bine si ca trebe sa luam alta. Nu a mai contat ca i-am zis ca am venit citeva zile inainte si nici ca a bifat ala gresit. Cum nu am gasit nici o  chitanta de la prima – naiba s-a gindit ! nici nu m-ai stiu daca ne-a dat – a trebuit sa luam alta.

Nu stiu daca aia de linga Vama Veche or fi capsat gresit sau nu – dar cert e ca am platit de 2 ori. N-am platit taxa de pod, ca la giurgiu – ca eram la Vama, sau ceva de dezinsectie sau deparazitarea masinii (desi la intors ne-am dat o chitanta ca am platit 2 euro pentru asta).

Deci : Atentie la bifare !

Am inteles ca din 2009 s-ar putea sa renunte si bulgarii la vigneta. 

» Filed Under De prin Europa, Excursii, Insemnari din calatorii

Comments

Leave a Reply