Croaziera cu Coral in Mediterana

Posted on December 7, 2007

Am mers intr-o croaziera de 7 zile pe vestul Mediteranei din partea companiei Louis Cruises de pe 29 Septembrie pina pe 6 Octombrie 2007. Alegerea a fost facuta si pentru ca oprea in mai multe orase pe care nu le vazusem niciodata, dar si pentru perioada din afara sezonului obisnuit – evident si cu preturi mai mici.

Nava Coral este una din anul 1971, refacuta de vreo 2 ori pe care incap vreo 700 de pasageri – dar care nici nu se compara cu alte nave mai moderne unde 2000 de pasageri sunt la ordinea zilei. Totusi faptul ca este o nava mai veche se observa in camerele destul de mici sau facilitatile care nu se compara nu navele mai noi, unde poti gasi chiar si un teren de baschet (auch!).
In schimb personalul a fost extrem de amabil, activitatile de entertaiment chiar interesante si atmosfera relaxanta.

Am prins o vreme destul de ok, cu vreo 2 zile cu soare de peste 28 de grade in care s-a putut face si plaja si doar o zi in care marea a fost mai agitata (moderata, dupa cum s-a anuntat) in care puteai sa experimentezi raul de mare – pentru care au dat de la receptie niste pastile cu efect excelent, dar si care te bagau intr-o somnolenta de se rezolvau toate problemele. 😀

Nava a plecat din Genoa si a oprit in Marsilia, Palma de Majorca, Almeira, Malaga, Gibraltar, Tanger, Ibiza, Barcelona si in final din nou s-a intors in Genoa. Opririle in fiecare oras au durat intre 3 si 9 ore, si pentru fiecare s-au oferit si niste excursii organizate de cei de pe Coral, cu preturi destul de piperate (intre 40 si 101 euro).

Daca credeti ca va veti plictisi la bordul navei, cred ca ar trebui sa luati in considerare ca echipa de distractie (entertaiment) are un program pentru fiecare ora in care nava este pe mare – de la muzica, quiz-uri, jocuri de darts sau tenis de masa, lectii de dans, spectacole de magie, muzica si antren in fiecare seara, scheciuri de comedie, citeva activitati si jocuri pentru copii. Evident, in fiecare seara poti merge la discoteca.
In plus poti juca la cazino, face plaja sau inota intro mica piscina, sa te uiti la mare sau la televizor, cumpara din duty-free sau altele. Activitati diferite in fiecare zi te pot duce intr-o vizita pe puntea capitanului, sa faci o sauna ori un tratament de infrumusetare (pentru femei, evident).

Una peste alta insa este o experienta care merita traita pentru cei carora turismul este o placere care nu se refuza, mai ales ca preturile incep sa fie accesibile si pentru o categorie mai larga si dintre romani.

Un filmulet facut cu o camera foto cind treceam intre Europa pe o parte si Africa pe cealalta.

» Filed Under Altele, De prin Europa

Comments

Leave a Reply