Locuri de văzut în Tenerife – II

Posted on August 12, 2011

Şi pentru că prietenii mei vor sta în partea de sud a insulei Tenerife, hai să vedem cu ce se laudă  

Zona de Sud

În primul rând cu multe plaje renumite ca Playa Adeje sau Playa de las Americas.

Ce mai avem în zona?

 Siam Aqua Parque – un aquaparc imens unde puteţi să vă distraţi o zi intreagă pe nenumaratele toboganele de apă, plajă, bazine, surf, trasee rapide de rafting şi multe alte distracţii acvatice şi pentru copii şi pentru adulţi. Eu sunt deja cu mintea acolo!

Program: 10.00 a.m. – 6:00 p.m.

Dacă luaţi bilete pe Internet, costă mai puţin şi nu staţi la coadă.

Preţ pe Internet: 27 lire (aprox. 31 euro) pt. adulţi şi 18 lire (aprox. 21 euro) pentru copii între 2 şi 11 ani.

Asta e o poză din Turnul Puterii. Parcă e dintr-un film SF.

 

Dacă luaţi un bilet combinat Siam Parque cu Loro Parque, e şi mai convenabil: aprox. 43 euro pt. adulţi şi aprox. 29,5 euro pt. copii între 6 şi 11 ani (în Loro Parque nu pot intra decât copii peste 6 ani). Asta ar însemna cam 100 euro pentru o familie cu doi copii.

 

Zona centrală

Aici trebuie neapărat să vedeţi

Parcul Naţional Tiede

În parcul Tiede, care face parte din partimoniul UNESCO, se află doi vulcani, vulcanul Tiede înalt de 3718 m, cel mai înalt vârf muntos al Spaniei şi Pico Viejo (vârful vechi) de 3125 m.  Un crater vulcanic de 48 de km, zone deşertice cu aspect lunar  – un peisaj uimitor la o distanţă atât de mică de plajele din sud.

Se poate ajunge aproape de vârful Tiede cu cabina. Pentru a ajunge chiar la gura muntelui trebuie obţinută permisiunea la biroul parcului naţionla din Santa Cruz. Se poate obţine permis şi pe Internet dar prima zi liberă este pe 4 septembrie între 15:00 şi 17:00. 

Indiferent că ajungeţi chiar până la buza vulcanului sau nu, e o călătorie care merită făcută datorită peisajului spectaculos. Şi chiar dacă e vară, poate nu e o idee rea să aveţi şi o jachetă la voi (eventual de ploaie) şi bineînţeles încălţăminte corespunzătoare de munte.

Sigur, dacă aveţi mai mult timp şi sunteţi pasionaţi de munte, puteţi urca şi pe jos cu ghid – urcuşul durează aprox. 4 ore.

Zona de Est

1. Piramidele Güímar şase structuri piramidale terasate, orintate astronomic, construite din rocă vulcanică. Piramidele se află la 26 de km de Santa Cruz.

2. Oraşul La Candelaria unde puteţi vizita:

  • Cueva de Achbinico (peştera sfântului Blas) – primul templu Crştin din Insulele Canare
  • Basilica  de Candelaria care se află în piaţa Patrona de Canarias – în apropiere se află şi statuile de bronz a 9 regi aborigeni.  

 

 Ce-a mai rămas?

Zona de vest-nord/vest dar asta…data viitoare.

» Filed Under Altele, De prin Europa, Prin lume

Comments

2 Responses to “Locuri de văzut în Tenerife – II”

  1. Stan Luminita on August 12th, 2011 11:28 am

    Te pup Anca!

  2. anca on August 12th, 2011 2:37 pm

    Mai avem un episod.

Leave a Reply