5 locuri de văzut în N/N-E-ul insulei Tenerife

Posted on August 10, 2011

 M-au rugat nişte prieteni care pleacă în Tenerife să le spun ce-ar trebui vazut pe acolo.

Căutând informaţii despre insula spaniolă despre care eu nu ştiam mare lucru (spre ruşinea mea), am realizat că mi-ar plăcea f. tare să merg acolo.

Pe o suprafaţă de aprox. 2000 km2 cu o lăţime maximă de 80 km, poţi găsi un vulcan de peste 3000 m, văi muntoase extrem de frumoase, parcuri naţionale cu o bogaţie de floră şi faună, ca să nu mai vorbim de nenumaratele plaje si chiar deşert.

I se spune Insula Eternei Primăveri pentru că temperatura e practic constantă tot anul,  diferenţa între iarnă şi vară fiind doar de cateva grade (22-24 faţă de 26-28 grade C).

Având în vedere distanţele relativ mici, cu o maşină închiriată poţi vedea marea parte a lucrurilor interesante de pe insula Tenerife.  Gasiti aici un link util cu firme de inchiriere masini.

M-am gandit să grupez locurile de interes pe zone.

Ce găsim în zona de nord/nord-est?

1. Oraşul Santa Cruz de Tenerife  (Sfânta Cruce de Tenerife) una dintre cele doua capitale ale insulelelor Canare (împreună cu Las Palmas de Gran Canaria) din care face parte insula Tenerife, unde poţi vedea:

  • Auditoriul –  o cladire modernă considerată emblema Tenerifelor – unde dacă aveţi timp puteţi (şi nu mergeţi în august) vedea un spectacol.

 

Foto R. Liebau (Wikipedia Commons) 

  • Expoziţia de sculptură exterioară de pe Ramblas and din parcul Garcia Sanabria 
  • Muzeul Naturii şi Omului (Museo de la Naturaleza y el Hombre) care conţine cea mai mare colecţie de obiecte aparţinând culturii Guanche printre care şi o serie faimoasă de mumii

Program – marţi – duminică – 09.00am – 07.00pmLunea închis. Intrarea e 3 euro pt. adulţi, pt. studenţi şi pensionari e 1,5 euro şi gratuit pentru copii sub 8 ani. Duminica intrarea e gratis.

Program10:00 a.m. – 8:00 p.m. în zilele lucrătoare şi între 10:00 a.m.- 3:00 p.m. sâmbata, duminica şi sărbători. Intrarea liberă.

2. Puero de la Cruz (Portul Crucii) care se afla la aprox. 32 de km de capitală la marginea căruia se află

3. Loro Parque (Parcul Papagalilor) – un parc extrem de mare cu o gradină zoologică cu tot felul de animale şi unde se află un număr spectaculoas de specii de papagali, spectacole cu balene şi multe altele. Deschis – 8:30 a.m. – 6:45 p.m. (ultima intrare 4 p.m.). Intrare 33 euro adulţi, 22 euro copii între 6 şi 11 ani. Există şi bilete combinate cu parcul Siam (aquaparc) din sud.

4. Orasul La Orotava  – care face parte din patrimonium UNESCO – un oraş aflat în zona mntoasă care se afla la 5 km mai la sud de Puerto de la Cruz. Ce gasiţi acolo?

  • El Ayuntamiento (Palatul municipal)
  • Biserica Nuestra Señora de la Concepción din Piaţa Casañas – o splendidă biserică barocă considerată emblema oraşului.
  • Mirador Humboldt  zonă spectaculoasă de panoramă spre valea Orotava
  • Casa Molina
  • Casa del Turista (casa turistului)
  • Piaţa San Francisco
  • Muzeul Alfombras – expoziţie de covoare florale făcute pentru sărbătorile Corpus Christi.
  • La Casa de Los Balcones (casa balcoanelor)
  • Statuia Prinţesei Dácil pe drumul spre Puerto de la Cruz.
  • Povestea spune că prinţesa Dácil, fiica regelui Bencomo din Taoro (zonă în apropierea Portului)s-a îndrăgostit şi s-a căsătorit cu un capitan din armata spaniolă, spaniolii fiind în acel timp invadatorii insulei şi duşmanii tatului său.

    5. Orasul San Cristobal de La Laguna, aflat în valea Aguere, la nord-vest de Santa Cruz, este fosta capitală a insulei, considerată încă capitala cuturală şi religioasă. Este patrimoniu UNESCO.

    Ce găsiţi acolo?

    • Catedrala de Nuestra Señora de los Remedios
    • Biserica Santo Domingo
    • Şi încă o biserică de Nuestra Señora de la Concepción 

    Destul de multe, nu?

    Mai sunt incă multe şi în celelalte zone ale insulei dar asta în episodul următor.

    » Filed Under Altele, De prin Europa, Prin lume

    Comments

    3 Responses to “5 locuri de văzut în N/N-E-ul insulei Tenerife”

    1. Stan Luminita on August 11th, 2011 7:55 am

      Multumesc frumos Anca!Esti o comoara.Informatii clare si structurate.Bravo!Mii de multumiri.

    2. anca on August 11th, 2011 10:06 am

      Stai asa, ca mai urmeaza.

    3. beachingtravel.ro on February 16th, 2020 2:32 pm

      Insula Tenerife merita vazuta, este plina de atractii. Am scris si noi despre experienta avuta in Tenerife acum cativa ani: https://beachingtravel.ro/tenerife-loro-park-las-teresitas-si-vulcanul-teide/

    Leave a Reply