Festivalul de film istoric de la Râșnov, la a 6-a ediție

Posted on August 3, 2014

 

Pînă pe 10 august mai puteți participa la cea de-a șasea ediție a Festivalului de Film Istoric care se desfășoară în fiecare vară la Râșnov. Organizat în Cetatea Râşnov şi în Cinematograful Amza Pellea, anul acesta, festivalul se derulează sub umbrela a două mari teme  – „Marele Război” și „Anul 1989″, comemorînd 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluția din 1989 și 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles din 1984.

afis-ffir-2014

Veți vedea filme dedicate, printre care Forty Four de Palo Bielik sau War Horse de Steven Spielberg,  veți avea parte de evenimente speciale și conferințe  ce vor avea loc pe toată durata festivalului.

Un eveniment special este filmul Tabu sau A Story of the South Seas, ultima peliculă a regizorului german Friedrich Wilhelm Murnau, un film de autor, a cărui premieră a avut loc la o săptămînă de la moartea regizorului. Turnat în insulele Bora-Bora, făcut cu distribuție de amatori, Tabu, organizat în două părți (Paradisul şi Paradisul pierdut), reprezintă “confruntarea între cultura modernă şi cea tradiţională, între sacru şi profan, între individ şi societate sau între libertate şi constrângere”.

Intrarea este liberă pe toată perioada festivalului.

Ce ocazie mai bună puteți găsi să vizitați cetatea Râșnov și să participați și la un eveniment cultural unic în România? Vă așteaptă o vacanță culturală.

» Filed Under Altele, Am aflat, De prin Romania, evenimente

Comments

Leave a Reply