Salutări din Peru – Lima, capitala contrastelor I

Posted on October 6, 2012

Sunt de vreo 3 zile în Lima şi pentru că mâine plec spre Machu Picchu şi canionul Colca, o să profit de conexiunea Internet a hotelului (un B&B despre care voi povesti la întoacere) pentru a “plasa” câteva pastile despre capitala peruană Lima, aşa ca o mică avanpremieră la poveştile cu care mă voi întoarce acasă şi ca să nu se simtă blogul complet părăsit timp de 10 zile.

Pot spune că nu am văzut până acum nici o altă capitală care să-mi pară mai contradictorie. Prima senzaţie (până la plecare, s-ar putea să-mi mai schimb părerea) este a cea a unor contraste izbitoare.  E ca şi cum peste istoria veche şi încărcată a oraşului care cuprinde mănăstiri şi edificii splendide, solide şi puternice, ar fi crescut un oraş sărac şi urâţel şi cumva încropit din te miri ce şi cu toate astea foarte curat.

Poate fotografia asta vă arată ce vreau să zic. Asta e din cartierul Barranco unde, între două case destul de elegante, zona de coastă dintre ele arată ca un loc părăsit şi al nimănui. Dacă însă vă uitaţi bine, aşa dozolantă cum e panta aia nu e plină de gunoaie.

Să nu mă înţelegeţi greşit – îmi place Lima chiar şi cu contrastele ei şi sunt într-o totală admiraţie pentru curăţenia ei.

 

Va urma…..

» Filed Under Am mincat la, Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

One Response to “Salutări din Peru – Lima, capitala contrastelor I”

  1. Salutări din Peru – Lima, capitala contrastelor II : Experiente Turistice on October 10th, 2012 11:31 am

    […] contraste cu tot, Lima e un oraş de care te poţi îndrăgosti – şi ca atunci când te îndrăgosteşti, ajungi […]

Leave a Reply