Iordania – da, neaparat!

Posted on May 7, 2012

Iordania tocmai a trecut intr-una din poziţiile fruntaşe pe lista mea de calatorii de făcut NEAPĂRAT! Şi asta de ieri de la întâlnirea la poveşti cu Lumea Mare căci până ieri n-aveam nici un gând legat de această ţară. Dacă nu aş avea deja în plan Machu Picchu anul ăsta (bilet de avion cumpărat deja, să trăiţi), mai că m-aş repezi o fugă de vreo 2 săptămâni până în Iordania.

Mădălina Nan şi Roxana cu poveştile lor şi desigur Alex  cu fotografiile lui minunate şi talentul său culinar m-au convins că Iordania trebuie văzută şi sper că la anul să facem aşa o grupă veselă să vedem şi noi minunile de pe acolo.

Unul dintre multe lucruri care îmi plac la întâlnirile cu Lumea Mare, afară de minunata plăcere de a sta cu oameni drăguţi şi călători, e că, pe lângă locuri pe care le-am văzut şi le revăd sau le recunosc cu bucurie, descopăr locuri faţă de care nu aveam cine ştie ce interes sau informaţii sau faţă de care aveam chiar oarece prejudecăţi.

Mădălina şi Roxana mi-au scos din cap orice prejudecată, rezervă sau reţinere pe care am avut-o faţă de Iordania şi Petra (nu, nu Lumea Mică, ci Petra locul :))

Eu, în nimicnicia mea, inconştinetă şi ignorantă, reduceam Iordania la pozele cu Petra pe care le-am văzut de nenumărate ori şi care nu mi s-a părut chiar aşa o chestie.

Ei, multe locuri în Iordania sunt o chestie, inclusiv nişte minunate ruine romane care m-au lăsat paf. Am văzut în pozele şi filmuleţele lor două amfiteatre care rivalizează f. tare cu ce-am văzut în Grecia.

Iordania are cel puţin 3 lucruri pt. care vreau s-o văd: ruine,  pietre şi canioane, deşert. Şi în mod clar, oamenii primitori sunt un element esenţial. Ca să nu mai vorbim de mâncare!!! Ne-a făcut Alex o chestie care ne-a dat gata (în sensul bun desigur) şi-am curăţat bine, bine farfuria, ba chiar am mai fi cerut şi porţia doi. Abia aştept să pună reţeta pe site să-ncerc şi eu.

Şi am mai primit şi o vedere personalizată cu o fotografie făcută de Alex pe care am refotografiat-o ca s-o pun aici. Sigur o să vedeţi şi varianta directă a lui Alex mai încolo.

Cătălin Nenciu a câştigat detaşat concursul de costume fiind cel mai perfect beduin dintre noi după cum bine se vede, dându-ne împreună cu Roxana şi cu Alex aşa un pic de aer musulman.

 

 Da, da, da, vrem şi noi în Iordania!

 

» Filed Under Altele, Am aflat, Am mincat la, Prin lume

Comments

3 Responses to “Iordania – da, neaparat!”

  1. Roxana Farca on May 7th, 2012 9:39 pm

    aaaaa, ti-ai luat bilet si n-ai zis nimic?

    Multumim de impresii!

  2. Alex Farca on May 8th, 2012 8:35 am

    Sper că v-am dat gata, mai trăiţi :)?

    Reţeta de mansaf o să apară vineri :). Noroc că am reuşit să fac o fotografie la produsul final.

  3. anca on May 8th, 2012 1:32 pm

    Ai vazut ca in sfarsit n-am uitat sa fac poza la mancare – a fost senzationala!

Leave a Reply