Exerciţiu de toleranţă – 9 feb.12

Posted on February 9, 2012

Astăzi pot zice că am făcut nenumărate exerciţii de toleranţă toate legate de comunicarea pe FB.

Treabă delicată cu comunicarea în mediul virtual! Îţi trebuie ceva exerciţiu ca să discerni nuanţe şi să citeşti printre rânduri.

Exerciţiile de toleranţă nu sunt uşoare pentru mine pentru că sunt structural impulsivă şi emotivă. Răbdarea e chestie grea, domnilor şi doamnelor! Aşa că, exerciţiul pe care trebuie să-l fac ca să pot ajunge şi la toleranţă este acela de muşcare de limbă şi numărat până la zece, ce zic eu zece, mai spre sută aşa…

Astazi pe FB, pe două grupuri diferite, cu scopuri diferite, a existat câte o persoană care m-a scos din sărite.

Într-unul din cazuri, m-a deranjat reacţia unei persoane care a primit cu agresivitate o critică pe un grup de fotografie. După ce mi-am plimbat degetele pe tastatură aşa în gol preţ de câteva minute, încercând în acelaşi timp să mă gândesc că bietul om e tânăr, impulsiv şi ne-educat, i-am explicat frumos că acela e un grup în care lumea vorbeşte civilizat şi că dacă nu e de acord cu criticile, poate folosi umorul sau poate aduce argumente pentru ceea ce a vrut să exprime. Sau, pur si simplu, poate renunţa să posteze pe grupul respectiv. Nu am reuşit mare lucru – oricum s-a supărat dar măcar şi-a mai controlat un pic tonul. Şi cred că a şi-a luat jucăriile şi-a plecat.

Oricum mie exerciţiul mi-a ieşit – nu i-am luat gâtul şi nu l-am făcut una cu pământul aşa cum aş fi făcut-o acum 20 de ani.

În cel de-al doilea caz, pot vorbi din păcate doar de exerciţiu pentru că toleranţa nu mi-a ieşit. Mi-a ieşit doar stăpînirea de sine. M-am abţinut (cu greu) să nu sar în gâtul unei peroane care s-a apucat, pe pagina unui grup de discuţii între oameni educaţi, să dea lecţii şi să fie condescendent la limita suportabilului.

N-am reuşit să fiu tolerantă oricât am căutat motivaţii şi scuze. Am reuşit doar să mă abţin de la comentarii. O fi bine? O fi rău?

» Filed Under Altele, Am vazut

Comments

Leave a Reply