Egiptul la Povesti din Lumea Mare

Posted on June 13, 2011

Ce fac oamenii cand nu pot pleca in calatorie? Poate ar merita sa facem un sondaj pe tema asta. Eu, cand n-am cum pleca, simt parca si mai tare dorinta de a o lua din loc si-a ma urca in masina sau in primul avion (cu trenul nu ma impac grozav). Daca-as avea motocicleta, as fi probabil mult mai des pe drum.

Ma mananca picioarele si ma duce gandul la toate locurile unde am fost si-as mai merge sau la cele in care tare as vrea sa merg si intru-n panica ca poate nu apuc sa le vad… Ma gandesc la toate aventurile pe care nu le-am trait inca, sporturile pe care nu le-am facut si m-apuca asa o stare de agitatie pe care n-o pot pacali decat virtual.  Adica calatoresc cum pot, pe Internet sau la intalniri cu povesti despre calatorii ca Povestile din Lumea mare .

ca ieri am fost la Ceainaria Green Tea, la cea de-a 15-a editie a Povestilor din Lumea Mare ca sa aud despre Egipt. ( E f. frumos acum la Ceainarie – e plin de flori si cirese si miroase extraordinar).

Roxana de la Lumea Mare vorbeste despre fascinatia Egiptului. Ei bine, spre sa nu sochez prea mult cu aceasta afirmatie, dar eu nu am prea suferit de aceasta fascinatie sau, mai bine zis, Egiptul nu a facut parte dintre prioritatile mele asa cum pe lista mea de prioritati nu a intrat nici China.

Am incercat sa analizez un pic afinitatile mele sau, de ce nu, preconceptiile mele. In ceea ce priveste China, cu toate prezentarile pe care le-am auzit sau citit, raman in continuare retinuta – pur si simplu cred ca e o civilizatie care nu rezoneaza emotional cu mine.

In ceea ce priveste insa Egiptul, am reusit, si datorita povestilor de la Lumea Mare sa separ lucrurile care nu ating nici o coarda sensibila de cele care mi s-au parut chiar fascinante.

Si cred ca mi-a devenit clar si pentru ca Roxana si Alex  au povestit, foarte frumos de altfel si, ca de obicei, cu niste poze excelente, despre partea mai “turistica” a Egiptului – Cairo cu zgomotele si agitatia sa, cu bazarele si negocierile sale, cu muzica si dansurile traditionale, piramidele “clasice”. Si, cu toate ca am apreciat f. mult prezentarea lor, filmele si pozele, am realizat ca asta este exact ce nu ma atrage acolo. M-as fi dus la Piramida rosie probabil – oricum in locurile mai putin umblate.

E a 2-a oara cand o ascult pe Veronica Dragoi care este in mod evident, indragostita de Egipt si partea despre care ne-a povestit ea este partea pe care as vrea s-o vad – partea mai salbatica, mai naturala, partea de nisip si apa, si munte si stele….

Si, ca si data trecuta, pozele ei au fost splendide.

As vrea sa merg in Dahab si sa stau intr-o cabanuta mica, sa fac scufundari si wind-surf, sa urc pe muntele Sinai si sa admir stelele, sa merg in deserturile de toate culorile si canioanele albe sau colorate…. Si, sa nu-l manai pe cel de sus, as vrea sa vad si Valea Regilor.

N-as vrea sa se inteleaga ca nu mi-a placut povestea Roxanei si a lui Alex – din contra, mi-a placut f. mult si mi s-a parut foarte evocatoare si, dupa cum spuneam, m-a ajutat sa fac o alegere in privinta Egiptului.

Alex iar a gatit (in stil Egiptean) si s-a descurcat f. bine – mancarea arata bine si a fost gustoasa si cred, destul de autentica. Mie mi-a placut f. mult.

Multumim Lumii Mari si pentru cadouri – am primit fiecare cate o amintire din Egipt si, bineinteles, si o harta (pe care sper s-o si folosesc candva).

Si trebuie neaparat sa mai merg la Ceainaria Green Tea ca prea e frumos acum in gradina!

» Filed Under Altele, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

3 Responses to “Egiptul la Povesti din Lumea Mare”

  1. Hapi2233 on July 18th, 2011 4:19 pm

    Cred ca asta e unul dintre lucrurile interesante in Bucuresti…….faptul ca pori sa participi la astfel de intalniri, sa cunosti oameni, sa mananci mancaruri traditionale …….Nu am auzit ca la Cluj sa se organizeze asa ceva 🙂

  2. anca on July 19th, 2011 1:24 pm
  3. Hapi2233 on July 19th, 2011 4:11 pm

    L-am vazut. Din pacate nu e genul meu 🙂
    Dar multumesc pentru sugestie

Leave a Reply